Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Nadal popáté za sebou vyhrál turnaj Masters v Monte Carlu

Monte Carlo - Španělský tenista Rafael Nadal vyhrál jako první v historii popáté za sebou turnaj série Masters v Monte Carlu. V dnešním finále byl světové jedničce zdatným soupeřem Srb Novak Djoković, jenž nakonec odešel poražen po setech 3:6, 6:2, 1:6. Po dvou hodinách a 43 minutách proměnila světová jednička hned první mečbol, když Djokovičův bekhend skončil v síti. Nadal si v Monte Carlu drží skvělou bilanci 29 výher a jediné porážky. Za 34. turnajový titul v kariéře získal prémii 434 tisíc eur.

Přestože si hned v první hře vzal španělský favorit soupeřův servis, utkání nebylo zdaleka jednoznačné. Djoković držel krok i v dlouhých výměnách a vhodnou změnou rytmu dokázal Nadala přivést do úzkých. V prvním setu si však vybral slabší chvilku za stavu 3:1, když nechal španělského tenistu uhrát pět gamů za sebou.

Ve druhém setu třetí nasazený hráč jasně dominoval a diváci často aplaudovali jeho přesným úderům. Nadal přišel na tomto turnaji Masters o první set po třech letech. Chléb se lámal na úvod rozhodujícího setu, kdy se oba tenisté přetahovali o každý míček. Nadal měl nakonec navrch a ujal se po sérii shod vedení 3:0. Jeho protivník už pak neměl sílu na zvrat.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články