Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nadal podeváté ovládl turnaj v Monte Carlu, ve finále překonal Monfilse

Monte Carlo - Kanárem v třetím setu sprovodil Rafael Nadal z kurtu Gaëla Monfilse a podeváté v kariéře si zajistil triumf na antukovém turnaji v Monte Carlu. Francouzského soupeře porazil ve svém 100. finále po třech setech 7:5, 5:7 a 6:0 a vyhrál svůj 68. titul.

Radost Rafaela Nadala
zdroj: Reuters autor: ERIC GAILLARD

V utkání proti přemožiteli Jiřího Veselého z třetího kola ztratil Nadal pětkrát servis a hráči měli dohromady 34 brejkových možností. Zápas ukončil slavný Mallorčan skvělým vítězným forhendem do pravého rohu soupeřova kurtu, Monfilse porazil podvanácté ze čtrnácti utkání.

"Byl to velmi důležitý týden. Tohle vítězství potvrdilo, že se zlepšuji. Monte Carlo je pro mě jedno z nejdůležitějších míst, o tom není pochyb," řekl Nadal, který vyhrál největší turnaj od Roland Garros 2014. "Zase si to po těžším období užívám. Loni to nebylo lehké. Nervoval jsem se a v zápasech jsem byl nejistý."

Čtrnáctinásobný grandslamový vítěz Nadal získal 28. titul z turnajů Masters, čímž se vyrovnal Novaku Djokovičovi. Světová jednička španělského rivala předstihla díky triumfům v Indian Wells a Miami, v Monte Carlu však Srba v druhém kole senzačně vyřadil Veselý.

Právě Djokovič v roce 2013 ve finále ukončil vítěznou Nadalovu sérii v Monte Carlu, kde Španěl vyhrál v letech 2005-2012 osmkrát za sebou. Nadal v následujících letech vypadl na svém oblíbeném turnaji ve čtvrtfinále a v semifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články