Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nadal podesáté kraloval v Barceloně, ve finále přehrál Thiema

Barcelona – Vítězem antukového turnaje v Barceloně se už podesáté v kariéře stal domácí Španěl Rafael Nadal. Na cestě k 71. titulu na turnaji ATP ho nezastavil ani ve finále Rakušan Dominic Thiem. Nadal zvítězil ve dvou setech 6:4, 6:1 a před French Open potvrdil, že má famózní formu.

Slavící Rafael Nadal
zdroj: Reuters autor: ALBERT GEA

Třicetiletý Nadal v posledních týdnech završuje jubilea. V Monte Carlu dobyl tamní titul podesáté, počet antukových trofejí zaokrouhlil minulou neděli na padesát a dnes na kurtu, který nese jeho jméno, ovládl podesáté Barcelonu. Thiem v sobotu vyřadil světovou jedničku Andyho Murrayho, ale Nadalovi 90 minut vzdoroval marně.

"Vyhrát tady trofej už podesáté, to pro mě moc znamená. No a dohromady s Monte Carlem to je start do antukové sezony jako ve snu," pochvaloval si Nadal.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal získal už 71. titul. Ve finále turnaje v Barceloně zdolal Thiema


Rodák z Mallorky je jediným tenistou, který stejný turnaj v takzvané Open éře dokázal opanovat desetkrát. Po Monte Carlu se mu to povedlo i dnes v katalánské metropoli. Z žen má podobně úžasnou bilanci jen Martina Navrátilová ‒ dvanáctinásobná královna Chicaga a jedenáctinásobná z Eastbourne.

Bez ztráty setu navíc Nadal zvládl už devět zápasů v řadě. Finálovou bilanci v Barceloně má 10:0 a před Roland Garros se ještě představí na Masters v Madridu. "Jsou horší věci, než prohrát s nejlepším antukářem všech dob. Moc jsem si to užil a je neuvěřitelné, že už potolikáté Rafa tady i v Monte Carlu dominoval," ocenil soupeře Thiem.

V Budapešti zvítězil favorizovaný Francouz Pouille

Vítězem antukového turnaje v Budapešti se stal Lucas Pouille. Francouzský hráč potvrdil roli prvního nasazeného a Aljaze Bedeneho porazil 6:3, 6:1. Třiadvacetiletý hráč přehrál britského soupeře, jenž se do boje o titul propracoval z kvalifikace, za 65 minut a oslavil druhý titul v kariéře.

Pouille, jenž premiérovou trofej na okruhu ATP získal loni na turnaji v Metách, zaváhal ve finále jen v sedmé hře úvodního setu, kdy nabídl soupeři jedinou příležitost k brejku a přišel o podání. Další komplikace už ale semifinalista předchozího podniku v Monte Carlu nepřipustil a potvrdil, že se mu na antuce daří.

Tenisový turnaj mužů v Budapešti (antuka, dotace 540 310 eur):

Dvouhra - finále: Pouille (1-Fr.) - Bedene (Brit.) 6:3, 6:1.

Čtyřhra - finále: Baker, Mektič (4-USA/Chorv.) - Cabal, Farah (3-Kol.) 7:6 (7:2), 6:4.

Tenisový turnaj mužů v Barceloně (antuka, dotace 2 373 330 eur)

Dvouhra - fináleNadal (3-Šp.) - Thiem (4-Rak.) 6:4, 6:1.

Čtyřhra - finále: Mergea, Kúreší (Rum./Pák.) - Petzschner, Peya (Něm./Rak.) 6:4, 6:3. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články