Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Nadal po krachu ve Wimbledonu vyhrál Masters v Montrealu

Montreal - Rafael Nadal se po dalším výbuchu ve Wimbledonu v prvním kole vrátil na vrchol. Hned na prvním turnaji poté, co vypadl v prvním kole v All England Clubu, si zajistil vítězství - a ne ledajaké. Španělský tenista ovládl prestižní turnaj Masters v Montrealu, když ve finále přesvědčivě porazil domácího Milose Raonice 6:2, 6:2.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/AP autor: Paul Chiasson

Nadal si připsal 25. titul z turnajů kategorie Masters a celkem 58. v kariéře. Rodák ze Španělska zároveň získal osmý titul v sezoně, čímž napodobil Američanku Serenu Williamsovou, jež triumfovala v ženské části Rogers Cupu hrané v Torontu.

Dvanáctinásobný grandslamový vítěz absolvoval stejně jako Williamsová těžší semifinále než samotný boj o titul. Po třísetové bitvě se světovou jedničkou Novakem Djokovičem dnes sedmadvacetiletý Španěl nedal Raonicovi šanci. Domácího tenistu s tvrdým servisem porazil i ve čtvrtém vzájemném utkání a prestižní kanadský turnaj dobyl potřetí v kariéře.

Raonic se díky postupu do finále dostane v novém vydání žebříčku ATP jako první Kanaďan v historii do elitní desítky. Nadal si polepší na třetí místo, a pokud si udrží formu z Montrealu i v dalších turnajích včetně US Open, může pomýšlet i na návrat do čela žebříčku. Z minulého roku totiž neobhajuje žádné body, protože kvůli zranění kolena od Wimbledonu nehrál.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články