Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nadal ovládl před French Open další antukový turnaj, Kerberová obhájila ve Stuttgartu

Barcelona / Stuttgart - Rafael Nadal vyhrál domácí tenisový turnaj v Barceloně a 49. triumfem na antuce vyrovnal rekord někdejší argentinské hvězdy Guillerma Vilase. Ve finále porazil Keie Nišikoriho 6:4, 7:5 a stejně jako před týdnem na Masters v Monte Carlu ovládl i barcelonský podnik už podeváté. Angelique Kerberová také obhájila titul na domácím turnaji - ve Stuttgartu. Druhá nasazená hráčka ve finále ukončila vítězné tažení kvalifikantky Laury Siegemundové. Krajanku porazila 6:4, 6:0 a získala devátý titul v kariéře.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Čtrnáctinásobný grandslamový vítěz na antuce za poslední dva týdny ukazuje, že je skvěle připraven na Roland Garros, kde bude za měsíc útočit na jubilejní desátou trofej. V pěti zápasech v Barceloně neztratil Nadal ani set a bezpečně potvrdil roli turnajové jedničky.

"Hrál jsem proti světové šestce, takže jsem musel ukázat to nejlepší, abych měl šanci. Hodně jsem si pomohl servisem," řekl Nadal poté, co získal 69. titul v kariéře. Potřeboval k tomu 101 finálových účastí. Nišikori poslední dva ročníky barcelonského turnaje ovládl, dnes ale doplatil na 34 nevynucených chyb.

Čtyřhru ovládli v katalánské metropoli američtí bratři Bob a Mike Bryanovi a oslavili už 111. společný titul. 

Kerberová obhájila ve Stuttgartu

Šampionka letošního Australian Open proměnila za necelou hodinu a půl první mečbol a vedle prémie 104 477 eur pro vítězku získala ve Stuttgartu tradičně i sportovní vůz v hodnotě 95 000 eur.

"Je neuvěřitelné, že jsem tu dokázala obhájit titul. Lepší už to ani být nemůže," řekla Kerberová, jež dosud nikdy turnajové prvenství neobhájila. "Chvíli mi to trvalo, než jsem se dostala do rytmu. Proto jsem ráda, že jsem ji dokázala porazit," dodala semifinálová přemožitelka Petry Kvitové s odkazem na nevydařený vstup do zápasu, v jehož úvodu prohrávala už 0:3.

Pak ale začala světová trojka proti 71. hráčce žebříčku WTA naplňovat papírové předpoklady. Osmadvacetiletá Siegemundová už neuhrála při svém podání ani game a ve druhém setu dostala kanára.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články