Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nadal opět vévodí mužskému tenisu, Berdych je na 13. místě

Paříž - Vítěz French Open Rafael Nadal je novou tenisovou jedničkou. Na trůnu vystřídal Švýcara Rogera Federera, jenž v Paříži skončil již ve čtvrtfinále. Nadal si pátým triumfem na pařížské antuce zároveň jako první zajistil s velkým předstihem účast na londýnském Turnaji mistrů. Toho se účastní pravidelně nejlepší osmička tenistů sezony. Nejlepší český hráč Tomáš Berdych si díky semifinálové účasti na pařížském turnaji polepšil na 13. příčku s nevelkým odstupem od elitní desítky. V té figuroval naposledy v květnu 2008.

Nadal si pátým triumfem na pařížské antuce zároveň jako první zajistil s velkým předstihem účast na londýnském Turnaji mistrů. Toho se účastní pravidelně nejlepší osmička tenistů sezony. Druhý grandslamový turnaj roku výrazně pomohl v žebříčku také Rakušanovi Jürgenu Melzerovi, jenž je nyní šestnáctý. Z elitní dvacítky naopak po dvou letech vypadl Chilan Fernando Gonzalez; ten je navíc zraněný a už odřekl i účast ve Wimbledonu.

Pokles na 25. místo zaznamenal i přes finálovou účast na challengeru v Prostějově Radek Štěpánek, neboť předtím kvůli únavovému syndromu na kurtech dva a půl měsíce chyběl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články