Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Nadal odvrátil proti Nalbandianovi pět mečbolů a postoupil

Indian Wells (USA) - Světová jednička Rafael Nadal postoupil do čtvrtfinále turnaje v Indian Wells po nervydrásající bitvě s Davidem Nalbandianem, v níž odvrátil pět mečbolů. Španěl vyhrál téměř tříhodinový duel, jenž skončil po druhé hodině v noci místního času, po setech 3:6, 7:6 a 6:0.


Až do středy ještě dvaadvacetiletý Nadal Nalbandiana neporazil a sedmadvacetiletý Argentinec byl v utkání čtvrtého kola v Indian Wells hodně blízko třetímu vítězství nad aktuální světovou jedničkou. V druhém setu za stavu 5:3 měl čtyři mečboly při Nadalově podání a další v následujícím gamu při vlastním servisu, ale bojovný Španěl všechny odvrátil. Šestinásobný grandslamový vítěz dovedl set do tie-breaku, který vyhrál 7:5, a v rozhodující sadě nadělil zdecimovanému soupeři kanára.

Ve čtvrtfinále může pomstít Nalbandiana jeho krajan Juan Martín del Potro, jenž bude příštím Nadalovým soupeřem. Spolu se světovou jedničkou pokračují všichni zbývající favorité. Čtvrtfinále proto nabízí další atraktivní souboje Roger Federer - Fernando Verdasco a Novak Djokovič - Andy Roddick.

Jediným nenasazeným mezi nejlepšími osmi je bývalý třetí hráč světa Ivan Ljubičič, jenž ve více než tříhodinovém souboji zdolal Rusa Igora Andrejeva, ačkoli za stavu 5:6 v rozhodující sadě čelil při svém podání stejně jako Nadal pěti mečbolům. Zkušený Chorvat nakonec vyhrál 4:6, 7:6, 7:6 a ve čtvrtfinále se utká s Britem Andym Murraym. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články