Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Nadal: Nebude mě trápit, když klesnu na 15. místo

Madrid – Půl roku nebyl na kurtech a léčil poraněné koleno. Někdejší světová jednička Rafael Nadal je připravená, že po návratu na okruh nebudou její výkony na stejné úrovni jako před vynucenou pauzou. Španěl počítá i s případným poklesem v žebříčku a nevylučuje, že by mohl vypadnout z první desítky. "Neočekávám, že se vrátím a vyhraju Australian Open," řekl Nadal španělskému rozhlasu.

Na turnaji nehrál Nadal od konce června a senzační prohry ve Wimbledonu s Lukášem Rosolem. Od té doby konzervativně léčil poraněné koleno, vynechal zbytek sezony a s raketou začal trénovat teprve před čtrnácti dny. "Musím být realistický. Případné neúspěchy na prvních turnajích mě nerozhodí," řekl.

Ve světovém žebříčku Nadal klesl na čtvrté místo a předpokládá, že může třeba i vypadnout z elitní desítky, mimo kterou byl naposledy před více než sedmi lety. "Musím si uvědomit, že jsem dlouho nehrál a podle toho bude moje forma vypadat. Nebude mě proto trápit, když klesnu třeba na patnácté místo," řekl.

Do ideální formy se Nadal chce dostat do začátku antukové sezony, která odstartuje v půlce dubna v Monte Carlu. "Do té doby chci být stoprocentní a vše směřovat k Roland Garros," řekl sedminásobný vítěz French Open, které začne 26. května.

Poprvé by měl Nadal po pauze hrát od 27. prosince na exhibici v Abú Zabí, kde se představí i Tomáš Berdych. "Všechno teď jde dobře, lékaři jsou spokojeni a já už se těším," řekl Španěl. První turnaj ATP má v plánu na přelomu roku v Dauhá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články