Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Nadal může poprvé ovládnout turnaj v Miami. Po výhře nad Fogninim je ve finále

Miami – Turnajů, které Rafael Nadal po třinácti letech mezi tenisovou špičkou nevyhrál, už moc nezbývá. Masters v Miami patří mezi ně, to se však může již v neděli změnit, pokud španělský tenista ovládne finále, do kterého se probojoval po výhře nad Italem Fabiem Fogninim 6:1 a 7:5. 

Slavící Rafael Nadal
zdroj: Reuters autor: Geoff Burke

Získat jeden ze tří titulů kategorie Masters, které mu ještě chybějí, se pokusí v neděli v souboji s vítězem druhého semifinále mezi Švýcarem Rogerem Federerem a Australanem Nickem Kyrgiosem.

Nadal v utkání s Fogninim dominoval v prvním setu, který vyhrál za 25 minut. Ve druhém sice 40. hráč světa vzdoroval, ale osmou porážku v jedenáctém vzájemném zápase s bývalou světovou jedničkou neodvrátil. Nadal při svém podání ztratil v utkání jen devět výměn.

Finále v Miami si zahraje po třech letech, v posledních dvou soubojích o titul na Floridě nestačil na Srba Novaka Djokoviče. Poprvé byl ve finále v roce 2005, kdy v pětisetové bitvě podlehl Federerovi.

Do finále se Nadal, kterému patří sedmé místo ve světovém žebříčku, dostal potřetí v sezoně. Na Australian Open i v Acapulcu odešel poražen. Na jubilejní 70. titul ve dvouhře čeká od loňského dubna, kdy triumfoval na oblíbené antuce v Barceloně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články