Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nadal dál míří v Monte Carlu za pátým titulem za sebou

Monte Carlo - Španělský tenista Rafael Nadal pokračuje v cestě za pátým titulem z turnaje v Monte Carlu za sebou. Světová jednička si nejprve ve třetím kole poradila s Ekvádorcem Nicolasem Lapenttim 6:3, 6:0, o několik hodin později porazila ve čtvrtfinále i Ivana Ljubičiče z Chorvatska 6:3 a 6:3. Nadal prodloužil svou sérii zápasů bez ztraceného setu v Monte Carlu. Naposledy mu sadu dokázal sebrat Švýcar Roger Federer před třemi lety ve finále. Na turnaji v monackém knížectví si vylepšil celkovou bilanci na 27 vítězných zápasů při jediné prohře. Jen v roce 2003 nestačil na Argentince Guillerma Coriu.

Kvůli čtvrtečnímu dešti doháněli dnes pořadatelé ztrátu a dva zápasy během jediného dne čekaly i na Brita Andyho Murrayho a Rusa Nikolaje Davyděnka. Murray nejprve v duelu 3. kola s Fabiem Fogninim předvedl dva velké obraty. S italským soupeřem prohrával v prvním setu už 0:5, ale dokázal si vynutit tie-break a v něm Fogniniho porazil 13:11. Ve druhé sadě pak jednadvacetiletý Skot pro změnu otočil skóre ze stavu 1:3 na 6:4. Zápas se dnes dohrával poté, co byl ve čtvrtek přerušen za stavu 7:6, 1:0 pro Murrayho. 

Proti Davyděnkovi prokázal Brit pevné nervy v tie-breaku a dokázal se znovu vyrovnat s nepříznivým stavem 1:4 ve druhém setu. Pěti gamy za sebou si vybojoval postup do semifinále a právo vyzvat světovou jedničku Nadala, se kterým má letos vyrovnanou bilanci 1:1. 

O postup do finále si to v sobotu rozdají také Novak Djoković proti Stanislasu Wawrinkovi. Světová trojka ze Srbska nezažívá právě nejvydařenější vstup do sezony, ale na antuce v Monte Carlu si dokázala poradit i s houževnatým Španělem Fernandem Verdaskem. To Švýcar Wawrinka má na svém kontě skalp dokonce světové dvojky Federera, dnes vyřadil hladce 6:2 a 6:4 i Němce Andrease Becka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články