Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Na žebříček se určitě nekoukám, dušuje se před French Open Plíšková

Paříž – Za určité konstelace výsledků by Česká republika mohla mít po French Open světovou jedničku. Karolína Plíšková ale takovýto typ přemýšlení odmítá. V Paříži se chce na turnaji, který nepatří k jejím oblíbeným, soustředit hlavně na svůj výkon a nelétat hlavou v oblacích.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková před French Open

French Open je nejméně oblíbeným grandslamem Plíškové. V Paříži totiž ještě nikdy nepřešla druhé kolo a loni dokonce prohrála hned první zápas. "Už se mi podařilo na dvou grandslamech to prolomit, tak doufám, že to prolomím i tady," říká Plíšková, která se na tréninku míjí třeba i s Rafaelem Nadalem.

Před Plíškovou jsou v žebříčku jen Serena Williamsová, která je těhotná a nehraje, a Němka Kerberová, která není ve formě. Kdyby Plíšková postoupila do finále, mohla by se po turnaji stát světovou jedničkou. Její tým je ale opatrný. "Myslím si, že je kontraproduktivní bavit se o bodech a o žebříčku," říká její trenér David Kotyza.

"Vím o tom, pár lidí mi to už řeklo, že bych měla teoreticky šanci se dostat na první místo v žebříčku. Ale určitě to není můj cíl. V minulosti jsem tady nikdy nepřelezla druhé kolo, takže se budu soustředit tady na to a nekoukat na žebříček," uzavírá česká hráčka, jejíž soupeřkou v prvním kole bude 66. hráčka světa Číňanka Saj-saj Čeng.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články