Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Na turnaji v Montrealu už nezbyl žádný český tenista

Montreal - Na turnaji série Masters v Montrealu už nezbyl ve dvouhře žádný český tenista. Po úterních porážkách Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka dnes ve druhém kole skončil i Jan Hernych, jenž nestačil na favorizovaného Argentince Juana Martína del Potra. Třicetiletý Hernych nejprve jako jediný z Čechů postoupil v Kanadě do druhého kola, poté co na úvod porazil Francouze Juliena Benneteaua 6:2, 6:3. Na o deset let mladšího Del Potra, čerstvě ověnčeného titulem z Washingtonu, už ale nestačil a prohrál za hodinu a půl 2:6 a 5:7.

Před Hernychem v Montrealu vypadl sedmnáctý nasazený Berdych, který v deštěm přerušeném duelu s Philippem Kohlschreiberem z Německa prohrál 6:7, 7:6 a 4:6 skoro po tříhodinovém boji. V prvním kole skončila také turnajová šestnáctka Štěpánek. Ten při návratu na kurty po červencovém čtvrtfinále Davisova poháru nestačil na Andreje Golubjova z Kazachstánu po setech 3:6, 4:6.

Ve svém prvním utkání od triumfu ve Wimbledonu zvítězil první hráč světa Roger Federer. Švýcarský tenista postoupil do třetího kole po výhře 7:6 a 6:4 nad domácím Frederikem Niemeyerem.

"S hrou jsem spokojený. Po pěti, šesti týdnech volna jsem akorát trochu pomalejší," citovala agentura Reuters Federera, kterého do Montrealu přijela podpořit manželka Mirka i dvě nedávno narozené dcery Charlene Riva a Myla Rose. "Mirka je skvělá. Všechno zvládá skvěle. Já jsem spíš v pozadí, občas jí pomáhám s dětmi a zatím to funguje," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články