Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Na Štvanici vyhraje tým Strýcové. K vítězství pomohla i Bencicová a rozdávala kanáry

Na třetí pokus to vyšlo, i když zrovna kapitánka z předchozích turnajů nehrála. Po dvou triumfech týmu Karolíny Plíškové se ve třetím díle charitativního tenisového turnaje Tipsport Elite Trophy raduje z triumfu poprvé výběr Barbory Strýcové, na minulých dvou kláních vedený jako Petry Kvitové. Růžový celek na Štvanici měl na Černý tým Plíškové již po dvou dnech nedostižný náskok 7:1. Ve vítězném družstvu se představila i žebříčkově nejlépe postavená Švýcarka Belinda Bencicová a nadělila soupeřkám ve dvou dnech dva kanáry.

Švýcarka Belinda Bencicová na pražské Štvanici
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Třetí díl akce, která tenistkám zaplnila volno na mezinárodním okruhu kvůli koronavirové pandemii, se odehrál na tvrdém povrchu a Růžový tým vyhrál sedm zápasů v řadě.

Rozhodující bod získaly ve čtyřhře grandslamová vítězka v deblu a zastupující kapitánka Barbora Strýcová s Lindou Fruhvirtovou proti dvojici Karolína Muchová, Nikola Bartůňková výhrou 7:5, 6:3.

Předchozí díly Elite Trophy vyhrál tým české jedničky Plíškové v Praze 7:4 a v Prostějově po dramatickém závěru 7:6. O tomto víkendu k triumfu výběru Kvitové pomohla i světová osmička Belinda Bencicová.

Zvládla oba singly a v obou vyhrála set výsledkem 6:0 - v sobotu s Terezou Martincovou (6:0, 6:2) a v neděli porazila osmnáctou hráčku žebříčku a loňskou finalistku Roland Garros Markétu Vondroušovou (6:0, 6:4).

"Výsledkově to vypadá jednoduše, ale nebylo to tak. Markéta je nepříjemná soupeřka, má velký cit v ruce, bylo třeba na ni tlačit a nenechat ji hrát," uvedla Bencicová. "Někdy mám v sezoně takové fáze, že moc první sety nevyhrávám, tak doufám, že se mi bude takto dále dařit," pochvalovala si. 

Celkem třemi body přispěla kapitánka Strýcová, jež zastoupila Kvitovou, hrající exhibici v Berlíně. V pondělí uzavřou třetí turnaj čtyři zápasy. "Doufám, že se mnou bude spokojená a že za ni zase budu moct někdy v budoucnu hrát," dodala Bencicová s úsměvem.

Čtvrtý díl má termín od 7. do 9. srpna a dějištěm bude opět štvanický ostrov. Ve stejném týdnu by měla být restartována i mezinárodní sezona.

Třetí díl charitativního tenisového turnaje Tipsport Elite Trophy na pražské Štvanici:

Černý Tým Karolíny Plíškové - Růžový tým Petry Kvitové (Barbory Strýcové) 1:7

Martincová - Šwiateková 7:6 (9:7), 3:6, 8:10, Kristýna Plíšková - Strýcová 6:7 (2:7), 3:6, Vondroušová - Bencicová 0:6, 4:6, Bartůňková, Muchová - L. Fruhvirtová, Strýcová 5:7, 3:6.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články