Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na Roland Garros se představí Berdych, Šafářová a Cetkovská

Paříž - Česká mužská tenisová jednička Tomáš Berdych dnes bude na Roland Garros hrát o postup do třetího kola. Sedmý hráč světa se utká s neoblíbeným soupeřem Francouzem Michaelem Llodrou, se kterým poslední dva vzájemné zápasy prohrál. Na pařížské antuce se představí také dvacátá nasazená Lucie Šafářová, která ve druhém kole vyzve Maríi José Martínezovou Sánchezovou ze Španělska. Turnajová čtyřiadvacítka Petra Cetkovská si o třetí kolo zahraje s domácí Mathilde Johanssonovou.

Tomáš Berdych
zdroj: ISIFA

"Horšího soupeře pro druhé kolo bych asi nenašel. Dokáže potrápit i ty nejlepší, ale zase když nemá den, prohraje hladce se soupeři, do kterých bych to nikdy neřekl," uvedl na adresu Llodry český tenista po zápase prvního kola s Argentincem Dudim Selou.

Cetkovská je ve městě nad Seinou jako doma. Již šestým rokem v Paříži žije a trénuje v klubu Lagarder, jen sedm minut autem od areálu Roland Garros. Jejím trenérem je Francouz Stephan Charret, zároveň kouč švédské rodačky Johanssonové.

"Na takové zápasy se asi nikdo netěší, to by byl masochismus. Dvakrát po sobě jsem s ní prohrála, naposledy letos ve Fezu. Vůbec se mi nepovedlo odpoutat se od toho, že jsme kamarádky. To teď bude hodně důležité," řekla Cetkovská.

Středeční program French Open

Kurt Philippa Chatriera: Azarenková (1-Běl.) - Pfizenmaierová (Něm.), Federer (3-Švýc.) - Ungur (Rum.), Simon (11-Fr.) - Baker (USA), A. Radwaňská (3-Pol.) - V. Williamsová (USA).

Kurt Suzanne Lenglenové: Djokovič (1-Srb.) - Kavčič (Slovin.), M. Johanssonová (Fr.) - Cetkovská (24-ČR), Martičová (Chorv.) - Bartoliová (8-Fr.), Stebe (Něm.) - Tsonga (5-Fr.)

Kurt č. 1: třetí zápas Llodra (Fr.) - Berdych (7-ČR).

Kurt č. 6: druhý zápas Šafářová (20-ČR) - Martínezová (Šp.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články