Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Na Prague Open by mohla příští rok startovat i Kvitová

Praha - Petra Kvitová by mohla být hlavní hvězdou třetího ročníku turnaje WTA v Praze. Dvojnásobná wimbledonská vítězka se na svém startu na J&T Banka Prague Open v roce 2017 předběžně dohodla s organizátory.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP autor: Daniel Ochoa de Olza

"Máme s Petrou předběžnou dohodu, že příští rok bude na turnaji hrát. To znamená, že pokud se nestane nic mimořádného, tak se diváci mohou příští rok na Petru těšit," řekl manažer tenistky Miroslav Černošek.

Kvitová se na Spartě v průběhu turnaje zastavila, jednala s vedením a potvrdila, že s účastí počítá. "Je to možný. Vypadá to zatím dobře," řekla aktuálně světová šestka a dodala: "Je to turnaj, který je doma jednou za rok. A když máme tu možnost, tak je to super. Vidím, jak se tu holkám daří, že Česko jede."

Šestadvacetiletá Kvitová naposledy hrála turnaj v Česku v roce 2011, kdy na Spartě došla do finále tehdejší akce kategorie ITF. Loňský první a letošní druhý ročník ze série WTA hrát nemohla, protože má jako hráčka světové desítky omezení v počtu turnajů nižší kategorie.

Svoji kvótu pro první část roku loni a letos naplnila v Šen-čenu. Na turnaj v Číně se ale po letošních problémech nechce vrátit. Kvůli střevním problémům nejspíše z jídla tam v lednu poprvé v kariéře vzdala zápas. "Už bych to nerada opakovala. Tam už jet nechci," řekla čtyřnásobná fedcupová vítězka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články