Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Na Kvitovou se nedostalo, hráčkou roku je Williamsová

Palm Beach Gardens – Už potřetí v řadě a celkem pošesté ovládla anketu o nejlepší hráčku na okruhu WTA Serena Williamsová. Světová tenisová jednička v hlasování novinářů a fanoušků porazila mimo jiné i wimbledonskou vítězku Petru Kvitovou, která byla taktéž v šestičlenné nominaci.

Serena Williamsová
zdroj: AP autor: Mark Baker

Třiatřicetiletá Serena Williamsová se stala hráčkou roku rovněž v letech 2002, 2008, 2009, 2012 a loni. Vícekrát ocenění v osmatřicetileté historii ankety získaly jen dvě hráčky - osmkrát Němka Steffi Grafová a sedmkrát Martina Navrátilová, která v letech 1982 až 1986 zvítězila pětkrát po sobě. Kvitová vyhrála v roce 2011.

První část roku Williamsové příliš nevyšla, o to lepší měla druhou polovinu. Po přechodu na americké betony vyhrála 26 z 29 zápasů a čtyři tituly, včetně svého osmnáctého grandslamového na US Open a triumfu na Turnaji mistryň.

Williamsová v hlasování vyhrála jen u novinářů (získala 36 z 58 hlasů). U fanoušků bodovala více světová trojka Rumunka Simona Halepová, která Američanku deklasovala ve skupině Turnaje mistryň v Singapuru, ale pak s ní prohrála ve finále. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články