Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na challengeru v Prostějově se asi představí Štěpánek, Veselý i Rosol

Praha - Obhájce titulu Jiří Veselý, trojnásobný vítěz Radek Štěpánek i další český daviscupový reprezentant Lukáš Rosol se nejspíš objeví na tenisovém challengeru UniCredit Czech Open v Prostějově. Záležet bude na jejich výkonech na grandslamovém Roland Garros a na Hanou nepřijedou jen v případě, že by se jim v Paříži nadmíru dařilo. V Prostějově se akce uskuteční 1. až 6. června.

Ilustrační foto

Štěpánek je přihlášený přímo, pro Veselého a Rosola mají pořadatelé připravené volné karty. "Náš turnaj je jako vždy v ošemetném termínu a uvidíme, jak se jim bude dařit v Paříži, ale s kartami pro ně počítáme," řekla ředitelka turnaje Petra Černošková. Rosol ani Veselý dosud nikdy na grandslamu druhý týden nehráli.

"V posledních letech se mi na challengerech v Česku dařilo, všude jsem hrál finále a Prostějov vyhrál. Vzpomínky mám jenom ty nejlepší, a pokud nebudu hrát druhý týden v Paříži, tak se budu moct těšit na obhajobu," vzkázal Veselý už z Paříže.

Organizátoři mají dohodu také se zahraničními hvězdami. Přijet by mohl Srb Janko Tipsarevič, který se letos vrací do hry po vleklém zranění. "Je to výborné jméno," řekla o někdejší světové osmičce Černošková a dodala, že dohoda o případném startu je i s aktuálně 22. hráčem světa Pablem Cuevasem z Uruguaye.

Z českých hráčů by se do hlavní soutěže ještě mohli dostat Adam Pavlásek a Jan Hernych. Kartu do kvalifikace dostane jedna z mladých nadějí Patrik Rikl. Z přihlášených je zatím nejvýše postaveným v žebříčku Michail Kukuškin z Kazachstánu (57. ATP). "Jsem překvapená a spokojená s obsazením turnaje. Máme jedenáct hráčů ze stovky, což je výborný výsledek," řekla Černošková.

V Prostějově obnoví tradici exhibic před finále. Diváci se v sobotu 6. června mohou těšit na česko-slovenský duel ve čtyřhře. Na kurtu se objeví bývalí hráči světové desítky Jiří Novák s Karlem Nováčkem a Miloslav Mečíř s Karolem Kučerou.

Je nám líto, video expirovalo.
Štěpánek: Prostějov mi po Paříži vždy prospěl
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články