Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Musíme si pomáhat a virus porazíme, nabádá Federer spolu se švýcarskými osobnostmi

Roger Federer se zapojil do boje proti šíření koronaviru. Svým vlivem a popularitou odstartoval štafetu reakcí známých osobností, na něž vsadil švýcarský ministr zdrovotnictví Alain Berset v boji proti současné pandemii. Osmatřicetiletý tenista na videu na svém instagramovém účtu vyzval Švýcary, aby opatření proti šíření pandemie brali vážně.

Roger Federer
zdroj: USA Today Sports autor: Geoff Burke

"Musíme tento virus porazit a je nyní důležitější než kdy jindy, abychom si vzájemně pomáhali," uvedl Federer ve videu se zasněženými horami v pozadí.

"Pořádně si mýt ruce, dva metry odstup, žádné podávání rukou. I já zůstávám celou dobu doma. Nechceme přece skončit v karanténě, abychom nemohli vůbec vycházet ven. Proto doufám, že to všichni berou opravdu vážně," dodal dvacetinásobný grandslamový šampion, po němž převezmou štafetu lyžařka Wendy Holdenerová, hokejista Roman Josi a DJ Bobo.

Tenisová sezona je přerušena do 7. června. Odpadla tak celá antuková část, kterou Federer musel po únorové operaci kolena stejně vynechat.

Švýcarsko k pátku hlásilo 4840 nakažených koronavirem, z nichž 43 zemřelo. V zemi je zakázáno shromažďování více než pěti osob, není však omezeno vycházení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sportovci se snaží pomáhat Itálii zasažené koronavirem
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články