Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Murraymu nenastoupil soupeř, ve finále ho čeká Tsonga

Vídeň - Největší favorit Andy Murray postoupil bez boje do finále turnaje ve Vídni. Do utkání totiž nenastoupil jeho soupeř David Ferrer. Ve finále se Murray potká s Jo-Wilfriedem Tsongou, který ve třech setech přešel přez Iva Karloviče (5:7, 7:5 a 7:6).

Andy Murray
zdroj: USA Today Sports

Olympijský vítěz z Ria Murray je v závěru sezony ve skvělé formě a útočí na Novaka Djokoviče na prvním místě světového žebříčku. Devětadvacetiletý Skot může vyhrát třetí turnaj za sebou po triumfech v Pekingu a Šanghaji. Na finále v rakouské metropoli se místo semifinálového souboje rozehrál narychlo uspořádanou exhibicí s domácím Jürgenem Melzerem.

Naopak Ferrer kvůli zranění levé nohy nejspíš přijde o dlouhou sérii, během níž postoupil v každé sezoně alespoň do jednoho finále. Naposledy nehrál Ferrer o titul na ATP Tour v roce 2004 a k zápasu nenastoupil teprve podruhé v kariéře, během níž absolvoval 1024 duelů.

Jediné odehrané semifinále přineslo více než dvouapůlhodinovou bitvu, z níž vyšel jako vítěz Tsonga díky výhře 8:6 v rozhodujícím tie-breaku, v němž odvrátil mečbol. Jednatřicetiletý Tsonga musel skousnout 22 Karlovičových es, přesto se v závěru sezony utká o první letošní titul. S Murraym má negativní bilanci 2:13 a prohrál s ním poslední čtyři duely.

Dvouhra - semifinále:

Murray (1-Brit.) - Ferrer (5-Šp.) bez boje, Tsonga (6-Fr.) - Karlovič (8-Chorv.) 5:7, 7:5, 7:6 (8:6). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články