Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Murray ve čtvrtfinále US Open vypadl s Wawrinkou

New York - Britský tenista Andy Murray vypadl na US Open překvapivě ve čtvrtfinále a neobhájí loňský titul. Vítěz letošního Wimbledonu prohrál se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou po setech 4:6, 3:6 a 2:6. Osmifinálový přemožitel Tomáše Berdycha si zahraje v semifinále grandslamového turnaje poprvé v kariéře.

Andy Murray
zdroj: ČTK

Třetí nasazený Murray, který turnajovou devítku dosud porazil v osmi ze třinácti vzájemných utkání, dnes na Švýcara absolutně nestačil. Za celý zápas se nedostal k brejkbolu a v úvodních dvou setech vždy jednou přišel o vlastní podání. V infarktové koncovce prvního setu dokázal svěřenec Ivana Lendla odvrátit pět setbolů, než o podání přišel. Ve druhém setu ztrácel již od stavu 2:4. Ve třetí sadě potvrdil Wawrinka dominanci dvěma brejky a využil hned první mečbol po dvou hodinách a 17 minutách.

Murray tak přišel o sérii čtyř finálových účastí na posledních grandslamových turnajích, do kterých zasáhl. "Je úžasné porazit tu obhájce titulu po takovém výkonu. Po vyhraném prvním setu jsem se uklidnil a získal důležitou sebedůvěru pro zbytek zápasu," uvedl v rozhovoru na kurtu po utkání Wawrinka. Posledním obhájcem titulu, který se nepropracoval ve Flushing Meadows alespoň do semifinále, byl v roce 2004 Andy Roddick. Americký tenista tehdy cestu za obhajobou svého jediného grandslamového titulu v kariéře skončil ve čtvrtfinále se Švédem Joachimem Johanssonem.

Wawrinka byl dosud ve čtvrtfinále grandslamového turnaje třikrát a vždy prohrál. Na US Open to bylo už v roce 2010, kdy nestačil na Rusa Michaila Južného, mezi osmičkou nejlepších skončil i letos na French Open a v roce 2011 v Austrálii. "Bylo to úžasné, asi jsem nemohl hrát lépe. Jsem poprvé v semifinále grandslamu. Kromě Andyho jsem musel hodně bojovat i s podmínkami, které vůbec nebyly jednoduché. Hodně foukalo," řekl Švýcar, kterému patří desáté místo v žebříčku ATP.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články