Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Murray udolal Haaseho v pěti setech

New York - Favorizovaný britský tenista Andy Murray potřeboval k postupu do třetího kola US Open pět setů. Čtvrtý nasazený hráč otočil nepříznivý průběh zápasu s Nizozemcem Robinem Haasem, který nad ním vedl už 2:0. Čtyřiadvacetiletý Murray přitom v generálce na poslední grandslam sezony vyhrál turnaj v Cincinnati, kde ve finále jako teprve druhý hráč v sezoně porazil Srba Novaka Djokoviče. S jednačtyřicátým tenistou světového žebříčku Haasem se ale v pátek dlouho trápil.

Karta se otočila až v třetím dějství, v jehož průběhu si Nizozemec musel nechat ošetřit záda. Čtvrtou sadu pak Murray vyhrál hladce 6:0, v rozhodujícím setu ale přišel o náskok čtyř her a postup vybojoval až poměrem 6:4. "Jsem rád, že jsem postoupil. Ale vím jistě, že pokud nebudu v dalším kole hrát lépe, tak prostě pojedu domů," prohlásil Murray, jehož v neděli čeká duel s Felicianem Lópezem ze Španělska.

Obhájce titulu Rafael Nadal naopak odehrál jen dva sety, pak jeho francouzský soupeř Nicolas Mahut kvůli bolestem břišních svalů utkání vzdal.

Se štěstím prošla do osmifinále devátá nasazená Australanka Samantha Stosurová. Loňská finalistka Roland Garros odvrátila v duelu s Ruskou Naděždou Petrovovou dva mečboly a vyhrála 7:6, 6:7, 7:5.

Berdych bude hrát o osmifinále s Tipsarevičem

Poslední český zástupce ve dvouhrách na US Open Tomáš Berdych dnes nastoupí k utkání třetího kola proti Janku Tipsarevičovi. Souboj devátého nasazeného českého tenisty a srbské turnajové dvacítky o postup do osmifinále začne na druhém největším kurtu Louise Armstronga v 17:00 SELČ.

Na hlavním dvorci Arthura Ashe zahájí program ženská jednička Caroline Wozniacká, jejíž soupeřkou v třetím kole bude domácí Vania Kingová. V noci ho pak uzavře největší favorit mužské dvouhry Novak Djokovič, který nastoupí proti Nikolaji Davyděnkovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články