Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Murray slaví už pátý triumf v Londýně, Mayer druhý titul v kariéře

Londýn/Halle - Brit Andy Murray slaví po triumfu nad Milosem Raonicem už pátý titul na turnaji v Londýně. Ve finále otočil stav a po setech 6:7, 6:4 a 6:3 se stal nejúspěšnějším hráčem travnatého turnaje v britské metropoli. V německém finále travnatého turnaje v Halle zase zvítězil Florian Mayer proti krajanovi Alexanderu Zverevovi ve třech setech 6:2, 5:7 a 6:3. Mayer tak získal po pěti letech už druhý titul na okruhu ATP v kariéře.

Andy Murray slaví pátý titul v Queen's Clubu
zdroj: ČTK/AP autor: Tim Ireland

Murray si letos zahrál už páté finále, poprvé však jeho soupeřem byl někdo jiný než první hráč světa Srb Novak Djokovič. Vítězně skončil závěrečný duel pro rodáka z Glasgow letos jen v květnu v Římě a ani dnes se zápas nevyvíjel příznivě. Murray ztratil první sadu v tie-breaku a ve druhé prohrával už 0:3.

Světová dvojka se však vrátila do utkání čistou hrou a dvěma brejky a druhý set získala. V rozhodující sadě byl Murray, který před turnajem v Queen's Clubu po dvou letech obnovil spolupráci s trenérem Ivanem Lendlem, od počátku napřed díky brejku v první hře.

Murray v Londýně vyhrál v každém lichém roce od roku 2009, tentokrát poprvé titul obhájil. Odpoutal se od čtyřnásobných vítězů, mezi které patří například Roy Emerson, Boris Becker, Lleyton Hewitt nebo Andy Roddick. V kariéře slaví už 37. titul na okruhu ATP.

Devatenáctiletý talent Zverev v semifinále turnaje v Halle vyřadil turnajovou jedničku Švýcara Rogera Federera, nepodařilo se mu ale udělat poslední krok k titulu. Stejně dopadl zatím ve svém jediném dosavadním finále před měsícem v Nice, kde ho ve třech setech zdolal Rakušan Dominic Thiem.

Mayer se ve druhé sadě přiblížil k vítězství, když měl při podání soupeře dva mečboly, ale Zverev se vzepjal, podání udržel a nepříznivé skóre 4:5 otočil. V rozhodujícím setu byl ale dvaatřicetiletý Mayer, kterému patří po sérii zranění ve světovém žebříčku až 192. příčka, trpělivější, získal brejk na 4:2 a náskok už uhájil.

V pondělním vydání žebříčku se Mayer posune na 80. místo světového pořadí. Vyhrál druhé ze svých šesti finále, naposledy triumfoval před pěti lety v Bukurešti, předtím čtyřikrát prohrál.

Tenisový turnaj mužů v Londýně (tráva, dotace 1 928 610 eur):

Dvouhra - finále: Murray (1-Brit.) - Raonic (3-Kan.) 6:7 (5:7), 6:4, 6:3.

Tenisový turnaj mužů v Halle (tráva, dotace 1 826 275 eur):

Dvouhra - finále: Mayer - A. Zverev (oba Něm.) 6:2, 5:7, 6:3.

Čtyřhra - finále: Klaasen, Ram (3-JAR/USA) - Kubot, Peya (2-Pol./Rak.) 7:6 (7:5), 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články