Murray si zahrál v Barceloně dva sety a je ve čtvrtfinále

Barcelona – Andy Murray odehrál na barcelonské antuce pouhé dva sety a může se připravovat na čtvrtfinále. Feliciana Lópeze přehrál dvakrát 6:4.

Slavící Andy Murray
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

V osmifinále musela světová jednička předvést vše ze svého tenisového umění a čelit těžkým situacím, například ztraceným podáním po nevyužitém setbolu. Se vším se však Skot popasoval a slavil v katalánské metropoli první vítězství.

Murray měl v úvodním kole volný los, soupeř pro osmifinále Australan Tomic, jenž v prvním duelu zdolal Němce Dustina Browna až po třísetové bitvě, se odhlásil kvůli zranění v dolní části zad.

Murray se chce v Barceloně rozehrát před French Open. Po brzkém vyřazení na předchozím podniku v Monte Carlu na poslední chvíli požádal pořadatele o divokou kartu. V původních plánech totiž se startem v Katalánsku nepočítal. Do formy se dvojnásobný wimbledonský vítěz potřebuje dostat po zranění lokte, které ho nepustilo na turnaj v Miami ani do čtvrtfinále Davisova poháru.

Je nám líto, video expirovalo.
Murray vyřadil v osmifinále v Barceloně Lópeze

Tenisový turnaj mužů v Barceloně

Dvouhra - 3. kolo: Murray (1-Brit.) - López (Šp.) 6:4, 6:4, Nadal (3-Šp.) - Anderson (JAR) 6:3, 6:4, Thiem (4-Rak.) - Evans (Brit.) 7:6 (7:5), 6:2, Chačanov (Rus.) - Goffin (5-Belg.) 6:7 (7:9), 6:3, 6:4, Sugita (Jap.) - Carreňo (7-Šp.) 6:3, 6:3, Čong Hjon (Korea) - A. Zverev (8-Něm.) 6:1, 6:4, Ramos (10-Šp.) - Bautista (6-Šp.) 6:2, 3:6, 6:4, Zeballos (Arg.) - Paire (17-Fr.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:3).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články