Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Murray se v Cincinnati vrátil porážkou, Strýcová převzala trofej pro světovou jedničku

Comeback do kolotoče ATP ve dvouhře Andy Murraymu nevyšel. V prvním utkání v singlu od Australian Open prohrál v Cincinnati s Richardem Gasquetem z Francie 6:4, 6:4. Na americkém turnaji se dočkala vyznamenání Barbora Strýcová, která převzala pohár pro světovou jedničku ve čtyřhře.

Andy Murray na turnaji ATP v Cincinnati
zdroj: USA TODAY Sports autor: Aaron Doster

Trojnásobný grandslamový vítěz Murray se ke dvouhře vrátil po sedmi měsících. V lednu v Melbourne dokonce naznačoval konec kariéry, ale druhá operace problémové kyčle ho zbavila bolestí a po několika turnajích ve čtyřhře se ukázal v Ohiu díky divoké kartě také v pavouku singlu.

Návrat dvaatřicetiletého Murrayho provázela v Cincinnati velká očekávání a on sám nastupoval s mobilním telefonem, na který si natáčel své první kroky na kurtu. Ten nakonec opouštěl po půldruhé hodině jako poražený – o rok starší Gasquet proměnil prostřednictvím jeho bekhendu do autu první mečbol a zdolal ho poprvé od roku 2012.

Diamant pro nejlepší

Strýcová absolvuje v Cincinnati první turnaj v roli světové deblové jedničky, a proto před jeho začátkem převzala pohár. "Můj nejsladší polibek," uvedla na Instagramu k fotografii, na níž líbá stříbrnou trofej.

Na jejím vrcholu je zvětšený tenisový míč ozdobený diamanty. "Každá hráčka, která se dostala na první místo žebříčku, zde má jeden diamant. A můj je tu taky!" dodala.

Plzeňská rodačka zažila ve Wimbledonu životní grandslam, neboť vedle premiérového titulu na londýnské trávě postoupila až do semifinále dvouhry. V Cincinnati si nakonec zahraje singlovou soutěž také, i když neuspěla v posledním kole kvalifikace. Do hlavní soutěže jí však pomohlo odhlášení Amandy Anisimovové z USA a v úterý ji v prvním kole čeká Ruska Darja Kasatkinová.

V Ohiu startují i Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Kateřina Siniaková.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Muži: Dvouhra - 1. kolo: Isner (13-USA) - Lajovič (Srb.) 7:6 (7:3), 1:6, 7:5, Albot (Mold.) - Čilič (14-Chorv.) 6:4, 7:6 (8:6), Mannarino (Fr.) - Garín (Chile) 6:4, 6:1, Pouille (Fr.) - Kudla (USA) 6:3, 7:6 (8:6), Kecmanovič (Srb.) - Auger-Aliassime (Kan.) 6:3, 6:3, Querrey (USA) - Herbert (Fr.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:1), Nišioka (Jap.) - Thompson (Austr.) 7:5, 5:7, 6:4, Gasquet (Fr.) - Murray (Brit.) 6:4, 6:4, Londero (Arg.) - Berrettini (It.) 7:6 (7:3), 6:3, Pella (Arg.) - Ruud (Nor.) 7:5, 7:6 (7:4), Struff (Něm.) - Karlovič (Chorv.) 7:5, 7:6 (7:4).

Ženy: Dvouhra - 1. kolo: Sabalenková (9-Běl.) - Martičová (Chorv.) 6:1, 6:4, Mertensová (Belg.) - McNallyová (USA) 7:5, 6:0, Sasnovičová (Běl.) - Sharmaová (Austr.) 6:1, 4:6, 6:1, V. Williamsová - Davisová (obě USA) 7:5, 6:2, Kuděrmětovová (Rus.) - Peraová (USA) 6:2, 6:3, Putincevová (Kaz.) - Ostapenková (Lot.) 6:2, 6:7 (3:7), 6:3, Sakkariová (Řec.) - Giorgiová (It.) 6:3, 6:0, Šwiateková (Pol.) - Garciaová (Fr.) 7:6 (7:1), 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo: Hradecká, Klepačová (8-ČR/Slovin.) - Görgesová, Kerberová (Něm.) 7:5, 6:3, Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) - N. Kičenoková, Spearsová (Ukr./USA) 7:5, 6:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články