Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Murray se po operaci vrací, v Queen's Clubu nastoupí v deblu

Čeká se velký, leč pozvolný návrat. Bývalá jednička tenisového žebříčku Andy Murray se po lednové operaci kyčle objeví na kurtu na turnaji v londýnském Queen's Clubu, kde bude hrát od 17. června čtyřhru. Dva týdny nato by se Brit mohl představit opět v deblu na trávě Wimbledonu.

Andy Murray
zdroj: Reuters autor: Tony O\'Brien

"Jsem nadšený, že se poprvé od operace postavím v zápase na kurt. Queen's pro mě bylo vždycky mimořádné místo a je to i skvělé místo na návrat," uvedl Murray, jenž je s pěti tituly ve dvouhře rekordmanem tradiční wimbledonské generálky.

Do čtyřhry dostal dvaatřicetiletý Skot divokou kartu od pořadatelů a vytvoří pár se španělským veteránem Felicianem Lópezem.

Už před časem Murray uvedl, že na dvouhru se zatím necítí. "Už jsem ale pár měsíců bez bolesti a dělám pokroky v tréninku," uvedl trojnásobný grandslamový vítěz a dvojnásobný olympijský šampion.

Murray hrál naposledy na začátku roku na Australian Open, kde vypadl v prvním kole. Krátce poté podstoupil druhou operaci kyčle, během níž dostal povrchovou náhradu kyčelního kloubu. V dubnu oznámil, že bude pokračovat v kariéře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články