Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Murray postoupil bez problémů, Bouchardová bude soupeřkou Záhlavové-Strýcové

New York – Kanaďanka Eugenie Bouchardová bude soupeřkou Češky Barbory Záhlavové-Strýcové ve 3. kole grandslamového US Open. Finalistka Wimbledonu porazila ve 2. kole rumunskou tenistku Soranu Cirsteaovou 6:2, 6:7 a 6:4.

Eugenie Bouchardová
zdroj: AP autor: Darron Cummings

Bouchardové se od úspěchu v Londýně na kurtech nedaří a i proti Cirsteaové se trápila. Dvacetiletá hvězda udělala 29 nevynucených chyb, ale bojovností se propracovala k postupu. "Třetí set jsem vydřela, hlavně jsem si pořád věřila," řekla. Záhlavová-Strýcová se s Bouchardovou utkala na okruhu WTA dvakrát. Loni v Ósace i letos v Norimberku odešla z kurtu poražena.

Na rozdíl od prvního zápasu neměl Brit Andy Murray v tom druhém křeče a postup zvládl bez problémů. Němce Matthiase Bachingera, přemožitele Radka Štěpánka z prvního kola, porazil ve třech setech 6:3, 6:3 a 6:4. "Extrémně foukalo, což bylo na zápase nejnáročnější, stěží se dalo hrát k lajnám, ale trefoval jsem míč dobře a hlavně se lépe pohyboval," řekl Murray.

Soupeřem svěřence trenérky Amélie Mauresmové z Francie, kterého dříve úspěšně vedl Ivan Lendl, bude ve 3. kole ruský hráč Andrej Kuzněcov. Za pomoci 26 es a celkem 64 vítězných úderů postoupil také Kanaďan Milos Raonic. Pátý nasazený zdolal Němce Petera Gojowczyka 7:6, 5:7, 6:4 a 7:6.

Victor Estrella
zdroj: AP autor: Darron Cummings

Estrella překonal rekord, porazil o 17 let mladšího soupeře

Sedmnáct let dělilo v utkání 2. kola Victora Estrellu z Dominikánské republiky a Chorvata Bornu Čoriče, což je nový největší věkový rozdíl v historii turnaje ve dvouhře mužů. Vítězem se stal ten starší, čtyřiatřicetiletý Estrella postoupil po setech 7:6, 4:6, 6:4 a 6:2. "Věk je jenom číslo," řekl spokojeně osmdesátý hráč světa Estrella, který jako první tenista z Dominikánské republiky vyhrál na grandslamu zápas.

Estrella přehrál loňského vítěze juniorky na US Open Čoriče, který v 1. kolě vyřadil Lukáše Rosola, trpělivou hrou a nepříjemnými čopy. "Věděl jsem, kolik mu je a že má před sebou zářnou budoucnost, ale nepřemýšlel jsem na tím."

Na kurtu číslo šest měl Estrella stejně jako při prvním utkání velkou diváckou podporu. Fanoušci skandovali "Victor! Victor!" po každé výměně. "Bylo tam tisíc Dominikánců a také tisíc trenérů," smál se tenista. "Pořád na mě volali, ať podávám na střed a abych hrál co nejvíc slice. Dominikánci jsou nejlepší fanoušci."

Estrella se stal tenisovým profesionálem v roce 2002, ale měl finanční problémy a musel přestat. Na okruh se vrátil v roce 2006 a pak ho trápily potíže s bolavým ramenem. "Až před třemi lety jsem se začal správně připravovat a starat o své tělo. Teď vím, že jsem schopný konkurovat každému," řekl.

Ukázat své kvality může ve 3. kole proti jednomu z favoritů – pátému nasazenému Milosi Raonicovi. S Kanaďanem prohrál v roce 2010 v Davisově poháru až v pěti setech. "Teď je někde jinde, ale i já jsem jiný Victor," prohlásil Estrella.

Výsledky tenisového turnaje US Open:

Dvouhra muži - 2. kolo: Raonic (5-Kan.) - Gojowczyk (Něm.) 7:6 (7:4), 5:7, 6:4, 7:6 (7:3), Murray (8-Brit.) - Bachinger (Něm.) 6:3, 6:3, 6:4, Robredo (16-Šp.) - Bolelli (It.) 5:7, 6:7 (5:7), 6:4, 6:3, 6:2, Kuzněcov (Rus.) - Verdasco (31-Šp.) 6:3, 4:6, 4:6, 7:5, 6:3, Estrella (Dom. rep.) - Čorič (Chorv.) 7:6 (7:2), 4:6, 6:4, 6:2, Kyrgios (Austr.) - Seppi (It.) 6:4, 7:6 (7:2), 6:4.

Čtyřhra muži - 1. kolo: Struff, Thiem (Něm./Rak.) - Dlouhý, Kližan (ČR/SR) 7:5, 7:5.

Dvouhra ženy - 2. kolo: Bouchardová (7-Kan.) - Cirsteaová (Rum.) 6:2, 6:7 (4:7), 6:4, Dijasová (Kaz.) - Bellisová (USA) 6:3, 0:6, 6:2.

Čtyřhra ženy - 1. kolo: Šafářová, Pavljučenkovová (15-ČR/Rus.) - Bencicová, Čepelová (Švýc./SR) 3:6, 7:6 (7:3), 6:3.

Smíšená čtyřhra - 1. kolo: Oudinová, Ram (USA) - Koukalová, Levinský 6:1, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články