Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Murray na úvod Turnaje mistrů nedal šanci Söderlingovi

Londýn - Britský tenista Andy Murray vstoupil do Turnaje mistrů na domácí půdě v Londýně vítězstvím. V úvodním utkání skupiny B vyhrál před zraky 17 500 fanoušků nad Robinem Söderlingem ze Švédska 6:2 a 6:4. Ve druhém dnešním duelu skupiny B se utká druhý hráč světa Roger Federer ze Švýcarska a Španěl David Ferrer. Česká jednička Tomáš Berdych vstoupí ve skupině A do turnaje v pondělí zápasem se Srbem Novakem Djokovičem.

Ve čtyřhře prohrál Lukáš Dlouhý s Indem Leandrem Paesem s polskou dvojicí Mariusz Fyrstenberg, Marcin Matkowski 3:6 a 6:7. Dlouhý s Paesem spolu hrají naposledy a prodloužili svou špatnou sérii na Turnaji mistrů. Na vrcholu sezony jsou potřetí za sebou, ale prohráli již posedmé a na výhru čekají.

Söderling, který díky triumfu na předchozím turnaji v Paříži sesadil Murrayho ze čtvrtého místa světového žebříčku, nedokázal navázat na předchozí dva zápasy s třiadvacetiletým Skotem, v nichž soupeři nedovolil získat ani set. "Myslím, že takticky to byl velmi dobrý zápas. Hrál jsem hodně chytře," řekl Murray. Kurt je ve srovnání s loňským rokem a třeba s turnajem v Paříži pomalejší. Brit hrál úspěšně čopované míče s nízkým odskokem a často hru zkracoval za síť.

Trochu si musel zvykat na bouřlivou atmosféru. "Bylo to jako koncert. V pauzách hrála hudba, na obrazovkách ukazovali výměny," líčil. Tenisté nastupovali na kurt za zvuků písně London Calling od skupiny The Clash.

Švýcarský tenista Roger Federer úspěšně vykročil za pátým titulem z Turnaje mistrů. Druhý hráč světa ve svém úvodním utkání v Londýně porazil za hodinu a 27 minut Španěla Davida Ferrera 6:1 a 6:4.

Federer potvrdil, že proti Ferrerovi se mu daří a porazil ho i v jedenáctém vzájemném utkání v kariéře. Španělský tenista v zápasech s bývalou světovou jedničkou uhrál dohromady pouhé tři sety. Rodák z Basileje vyhrál Turnaj mistrů už v letech 2003, 2004, 2006, 2007. Pátým triumfem může Federer vyrovnat rekordní bilanci Ivana Lendla a Peta Samprase.

Roger Federer
zdroj: AP autor: Georgios Kefalas
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články