Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Muguruzaová s Kerberovou schytaly "kanáry" a o titul v Tokiu si nezahrají

Ve finále turnaje v Tokiu se představí obhájkyně titulu Caroline Wozniacká z Dánska a Ruska Anastasia Pavljučenkovová. Dánská hráčka přehrála světovou jedničku Garbiňi Muguruzaovou hladce 6:2 a 6:0, její finálová soupeřka si zase poradila s Němkou Angelique Kerberovou po setech 6:0, 6:7 a 6:4.

Garbině Muguruzaová
zdroj: ČTK/AP autor: Koji Sasahara

Wozniacká postoupila na okruhu WTA do finále letos už posedmé, ale zatím ani jednou neuspěla. Její soupeřka Pavljučenkovová triumfovala v Rabatu a v Monterrey.

V prvním semifinále se střetly hráčky, které o den dříve zvítězily nad českými soupeřkami. Ruská přemožitelka Barbory Strýcové vletěla do utkání jako uragán a vyhrála osm úvodních gamů, až pak se Kerberová vzpamatovala a druhý set zachránila v tie-breaku.

V závěrečné sadě naopak Němka, která v pátek zdolala Karolínu Plíškovou, vedla už 3:0, potom však nastal další zvrat. Pavljučenkovová tak ve vzájemné bilanci vyrovnala na 5:5 a navázala na dubnovou výhru z Monterrey. Tam Kerberová hrála jediné finále v letošní sezoně.

Zatímco první semifinále se protáhlo na více než dvě hodiny, druhé bylo nečekaně hotové už za hodinu. Wozniacká připravila Muguruzaovou šestkrát o servis a v druhém setu uštědřila světové jedničce potupného "kanára". S finálovou soupeřkou má vysoce aktivní bilanci 5:1, naposledy ale Pavljučenkovovou zdolala právě v Tokiu před sedmi lety.

Tenisový turnaj žen v Tokiu:

Dvouhra - semifinále: Wozniacká (3-Dán.) - Muguruzaová (1-Šp.) 6:2, 6:0, Pavljučenkovová (Rus.) - Kerberová (7-Něm.) 6:0, 6:7 (4:7), 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články