Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Muchovou na životním turnaji zastavila Svitolinová. V Dauhá končí i Strýcová

Poprvé v kariéře se probojovala do čtvrtfinále podniku WTA a vydařený turnaj jí ukončila až ukrajinská favoritka. Karolína Muchová na světovou sedmičku Elinu Svitolinovou nestačila 4:6 a 2:6. Mezi nejlepší čtyři se v Dauhá nedostala ani Barbora Strýcová, jež nestačila na Angelique Kerberovou z Německa. Světové šestce podlehla 6:1, 2:6 a 6:7.

Tenistka Karolína Muchová
zdroj: ČTK/ZUMA/AFP7

Muchová na elitním turnaji v Kataru nejprve úspěšně zvládla kvalifikaci, pak v prvním kole po odhlášení bývalé světové jedničky Caroline Wozniacké vyřadila Australanku Samanthu Stosurovou a ve druhém kole přehrála Sie Šu-wej z Tchaj-wanu.

Svitolinové Muchová vzdorovala hodinu a 23 minut a po premiérovém čtvrtfinále si polepší ve světovém žebříčku na 102. příčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Češky v Dauhá končí. Muchová padla se Svitolinovou, Strýcová s Kerberovou

Dvaatřicetiletá Strýcová rozehrála zápas skvěle, ale jak jednoznačně vyhrála první set, tak ztratila druhý a rozhodnout musela dramatická třetí sada. V ní česká tenistka dokázala vymazat ztrátu 0:3 a po odvrácení mečbolu za stavu 4:5 si vynutila tie-break.

Ve zkrácené hře se sice Strýcová ujala vedení 2:0, ale Kerberová skóre otočila. Dva následující mečboly ještě česká tenistka odvrátila, při třetím už ale Němka rozhodla. Strýcová tak promarnila šanci poprvé od loňského června postoupit do semifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články