Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Muchové unikl životní výsledek, ITS Cup ovládla Francouzka Ferrová

Jednadvacetiletá tenistka Karolína Muchová ve finále ITS Cupu ve svém rodném městě Olomouci podlehla páté nasazené hráčce turnaje ITF kategorie Fioně Ferrové dvakrát 4:6 a nedosáhla na největší triumf v kariéře. Muchová si však vylepší svou pozici ve světovém žebříčku a poputuje na příčku kolem 180. místa.

Karolína Muchová
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Utkání trvalo hodinu a devatenáct minut, bylo vyrovnané, ale i plné ztrát podání. Muchová ztratila šest svých servisů, Ferrová čtyři. "Soupeřka hrála líp, udělala méně chyb. Už když jsem se probudila, byla jsem zlomenější po semifinálovém zápase. Nešly mi nohy," řekla česká tenistka.

V sobotu si zajistila postup do finále po výhře nad Chorvatkou Terezou Mrdežovou 4:6, 7:5 a 7:5. Bitva trvala bezmála tři hodiny, proto se cítila Muchová proti Ferrové unavená. "Došly mi síly, soupeřka mi to vracela zprava zleva a hrála líp, zasloužila si vyhrát," uznala dcera bývalého fotbalisty a ještě na jaře trenéra prvoligové Karviné Josefa Muchy.

Favorizovaná Francouzka převzala šek s odměnou přes 12 tisíc dolarů, tedy asi 270 tisíc korun. "Jsem velmi šťastná. Je to největší titul v mé kariéře a letos už čtvrtý. Sezona je zatím velmi úspěšná. Jsem velice ráda za to, jakou hru jsem předvedla v tomto finále," těšilo Ferrovou, která začala rok v žebříčku kolem 350. místa. Nyní se posune do první stopadesátky.

Tenisový turnaj žen kategorie ITF v Olomouci (antuka, dotace 80 000 dolarů):

Dvouhra - finále:

Ferrová (5-Fr.) - Muchová (ČR) 6:4, 6:4.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články