Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Muchová vrátila Honové loňskou porážku a zahraje si v Soulu semifinále

Kdo zastaví Karolínu Muchovou? To je otázka, na niž na turnaji v Soulu nenašla odpověď ani Priscilla Honová ve čtvrtfinále. Česká tenistka porazila Australanku s přehledem 6:3, 6:3 a podruhé si na okruhu WTA zahraje semifinále. Poté, co se jí letos v Praze nepodařilo dosáhnout na titul, pokusí se o to třiadvacetiletá hráčka možná už brzy opět v Jižní Koreji.

Karolína Muchová
zdroj: ČTK/ZUMA/AFP7

Tenistka z Olomouce je ve světovém žebříčku na 45. místě a v Soulu je třetí nasazená. Roli favoritky proti Honové, jež prošla do hlavní soutěže z kvalifikace, bez problémů splnila za hodinu a 22 minut.

V prvním setu Muchové stačil jeden brejk v šestém gemu, ve druhé sadě sebrala soupeřce podání dvakrát. Sama odvrátila všech osm brejkbolů. Na tvrdém povrchu letos vyhrála už jednadvacátý zápas a jen sedm jich prohrála.

O dva roky mladší Honové vrátila Muchová dva roky starou porážku právě ze Soulu a narazí na Číňanku Wang Ja-fan, která porazila Paulu Badosaovou ze Španělska. S Wang Ja-fan se utká poprvé. Číňanka v březnu vyhrála svůj první turnaj v Acapulcu, kde se hrálo rovněž na tvrdém povrchu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články