Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Volejbalový magazín

Muchová v Palermu postupuje, Kawová za stavu 1:5 ve druhém setu vzdala

Přes úvodní kolo turnaje WTA v Palermu prošla česká tenistka Karolína Muchová. Katarzynu Kawovou zdolala v úvodním tie-breaku 16:14 a druhý set polská hráčka za stavu 1:5 vzdala. Muchová, která se připravuje na olympijské hry v Paříži a vrací se téměř po desti měsících, kdy si léčila zraněné zápěstí, si tak spravila náladu po vyřazení v 1. kole Wimbledonu.

Karolína Muchová
zdroj: Reuters

Sedmadvacetiletá Muchová, která je na Sicílii nasazena jako číslo dvě, přitom vstoupila do zápasu katastrofálně a rychle prohrávala 0:4. Pak ale pěti gamy v řadě skóre otočila a úvodní set získala v maratonském tie-breaku. Česká hráčka v něm proměnila osmý setbol, sama tři odvrátila.

Ve druhém dějství se situace obrátila a Muchová měla hru pod kontrolou. Kawová si za stavu 0:3 nechala zatejpovat levé stehno a první game uhrála až o dvě hry později. Za stavu 1:5 zápas vzdala.

Před dvěma týdny ve Wimbledonu se Muchová loučila hned po prvním zápase. Nyní se v dalším kole utká s německou kvalifikantkou Nomou Nohaovou Akugueovou.

Tenisový turnaj žen v Palermu (antuka, dotace 232 244 eur):

Dvouhra – 1. kolo:

Muchová (2-ČR) – Kawová (Pol.) 7:6 (16:14), 5:1 skreč, Sharmaová (Austr.) – Blinkovová (6-Rus.) 6:0, 7:5, Nohaová Akugueová – Barthelová (obě Něm.) 6:4, 2:6, 6:2, Teichmannová (Švýc.) – Rističová (Srb.) 6:1, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články