Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Muchová v Indian Wells vyřadila Vondroušovou. Dál jde i Kvitová

Karolína Muchová v českém souboji v Indian Wells porazila 6:4, 6:7, 6:4 Markétu Vondroušovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm se představí také Petra Kvitová, která si v osmifinále poradila 6:2, 3:6 a 7:6 s domácí Jessicou Pegualovou.

Muchová do zápasu vstoupila dobře a po zisku první sady se ve druhé ujala vedení 4:1. Vondroušová ale odvrátila dva mečboly a vynutila si tie-break, který pro sebe rozhodla poměrem 7:2 a vyrovnala.

Úvod rozhodujícího setu patřil opět Muchové. Aktuálně 76. hráčka světa si vypracovala náskok 3:1, ale Vondroušová, které po loňských zdravotních problémech patří v žebříčku až 105. příčka, srovnala na 4:4. Následující dva gamy získala Muchová a rozhodla o postupu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová v Indian Wells vyřadila Pegulaovou

Šestadvacetiletá Muchová si vybojovala druhé čtvrtfinále za sebou, v únoru v Dubaji však k utkání kvůli zranění nenastoupila. V Indian Wells bude její soupeřkou wimbledonská šampionka Jelena Rybakinová. Kazašku v jediném vzájemném duelu v roce 2019 porazila ve dvou setech.

Třísetový zápas odehrála také Kvitová. Dvojnásobná wimbledonská vítězka nedala v první sadě Pegulaové šanci. Druhý set byl však v režii třetí hráčky světa, která měla dlouho navrch i v rozhodujícím třetím setu.

Kvitová prohrávala 3:5, za stavu 4:5 poté při soupeřčině podání odvrátila mečbol a srovnala. Vzápětí sice sama ztratila servis, ale nakonec vybojovala tie-break. V něm odvrátila tři mečboly a sama využila až ten čtvrtý a zkrácenou sadu ovládla 13:11.

Ve čtvrtfinále Kvitová nastoupí proti Marii Sakkariové z Řecka, která v osmifinále vyřadila Karolínu Plíškovou. S loňskou finalistkou má třiatřicetiletá Češka bilanci 3:4. Naposledy se utkaly před rokem právě v Indian Wells, kdy Sakkariová uspěla ve dvou setech a navíc soupeřce nadělila "kanára".

Výsledky turnaje v Indian Wells:

Dvouhra - 4. kolo: Kvitová (15-ČR) - Pegulaová (3-USA) 6:2, 3:6, 7:6 (13:11), Muchová - Vondroušová (obě ČR) 6:4, 6:7 (2:7), 6:4, Šwiateková (1-Pol.) - Raducanuová (Brit.) 6:3, 6:1, Cirsteaová (Rum.) - Garciaová (5-Fr.) 6:4, 4:6, 7:5, Rybakinová (10-Kaz.) - Gračovová (Rus.) 6:3, 6:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články