Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Muchová udolala Trevisanovou, v osmifinále Indian Wells narazí na Vondroušovou

Karolína Muchová postoupila na turnaji v Indian Wells do osmifinále. Ve 3. kole zdolala třiadvacátou nasazenou Martinu Trevisanovou z Itálie 6:4, 3:6, 6:4. O účast ve čtvrtfinále se při svém premiérovém startu v kalifornské poušti utká s krajankou Markétou Vondroušovou, která porazila 7:6, 6:4 světovou čtyřku Uns Džábirovou z Tuniska.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová je po výhře nad Džábirovou v osmifinále Indian Wells

Muchovou, jíž v kariéře často brzdí zdravotní problémy, tentokrát nezastavily ani potíže s levým stehenním svalem.

Nohu si nechala za stavu 4:3 v úvodním setu zatejpovat a sadu dotáhla k vítěznému konci, přestože v osmém gamu čelila šesti brejkbolům.

Koncovku druhého setu ale nezvládla. Od stavu 3:3 neuhrála ani game a o postup musela bojovat ve třetí sadě.

V ní dokázala odvrátit všechny tři brejkboly soupeřky, sama naopak svou šanci využila a stejně jako v prvním vzájemném duelu na nedávném turnaji v Dauhá Italku porazila.

Třiadvacetiletá Vondroušová sice v prvním setu pustila soupeřku do vedení 3:0, ale nakonec Džábirovou porazila i podruhé v sezoně. Bývalá 14. hráčka žebříčku navázala na triumf z druhého kola Australian Open.

V osmifinále se představí ještě tři další Češky. Petru Kvitovou čeká Jessica Pegulaová z USA, Karolína Plíšková vyzve Mariu Sakkariovou z Řecka a Barbora Krejčíková nastoupí proti Aryně Sabalenkové z Běloruska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články