Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Muchová si v Moskvě o titul nezahraje, v semifinále padla s Pavljučenkovovou

Krasojízda Karolíny Muchové na turnaji v Moskvě skončila. V semifinále poprvé ztratila set a podlehla domácí Anastasii Pavljučenkovové 4:6, 7:6 a 1:6. Hráčka, které náležela ve světovém žebříčku kousek za Muchovou 40. pozice, se o titul utká se Švýcarkou Belindou Bencicovou, jež si postupem do finále vybojovala právo na účast v Turnaji mistryň.

Karolína Muchová na turnaji WTA v Moskvě
zdroj: ABACA/ČTK autor: ABACA

O osudu úvodního setu rozhodla ztráta podání Muchové hned v prvním gemu, Pavljučenkovová následně odvrátila všech sedm brejkbolů.

V tie-breaku druhého setu odmítla rodačka z Olomouce rychlý konec odvážnou hrou na síti, dostala se z mečbolu a zkrácenou hru získala po výhře 8:6. V rozhodující sadě však Pavljučenkovová hnána domácím publikem nedala vítězce zářijového turnaje v Soulu šanci a vyhrála ho za třicet minut. Ruska tenistka dokázala turnaj vyhrát už před pěti lety.

Letošní wimbledonská čtvrtfinalistka Muchová si díky postupu do moskevského semifinále zajistila premiérový posun do elitní třicítky světového žebříčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Moskevské tažení Muchové zastavila v semifinále Pavljučenkovová

Ve druhém semifinále porazila třetí nasazená Bencicová 6:3, 6:4 Francouzku Kristinu Mladenovicovou a vedle účasti v nedělním finále si zajistila i místenku na Turnaji mistryň v Šen-čenu.

Dvaadvacetiletá Švýcarka si na vyvrcholení sezony WTA Tour zahraje poprvé v kariéře - doplnila české tenistky Petru Kvitovou a Karolínu Plíškovou, loňskou vítězku Elinu Svitolinovou z Ukrajiny, Australanku Ashleigh Bartyovou, Rumunku Simonu Halepovou, Kanaďanku Biancu Andreescuovou a Japonku Naomi Ósakaovou.

Tenisový turnaj mužů a žen v Moskvě (tvrdý povrch):

Muži: Dvouhra - semifinále: Rubljov (6-Rus.) - Čilič (3-Chorv.) 7:5, 6:4, Mannarino (7-Fr.) - Seppi (It.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále: Demoliner, Middelkoop (4-Braz./Niz.) - Bolelli, Molteni (It./Arg.) 6:1, 6:2.

Ženy: Dvouhra - semifinále: Pavljučenkovová (Rus.) - Muchová (ČR) 6:4, 6:7 (6:8), 6:1, Bencicová (3-Švýc.) - Mladenovicová (Fr.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články