Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Muchová si na Elite Trophy dvakrát vyšlápla na Petkovicovou. Cítím posun, pochvaluje si

Na charitativním turnaji ženských družstev v Praze dvakrát porazila Němku Andreu Petkovicovou a potvrdila, že se jí daří přenášet herní prvky z tréninku do ostrého zápasu. Karolína Muchová získala na Elite Trophy dva body pro Černý tým, když nejprve vyhrála singl a poté i čtyřhru společně s Karolínou Plíškovou. Růžový výběr tak prohrává 1:2 na zápasy.

Karolína Muchová
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Světová šestadvacítka Muchová si v horku na tvrdém povrchu centrkurtu u Negrelliho viaduktu poradila s bývalou třináctkou žebříčku Petkovicovou 6:1 a 6:3. Poté s Karolínou Plíškovu zdolaly v deblu Petkovicovou s Polkou Igou Šwiatekovou 6:1 a 7:6. Na úvod dne bodovala za růžové Johana Marková, která porazila Denisu Hindovou 6:1 a 6:3.

"Každé vítězství je dobré a zvlášť v těchto podmínkách, protože poletíme do New Yorku a tam bude ještě větší vedro. Je nepříjemné v tom hrát, ale čeká nás to, takže je super si na to zvykat," řekla Muchová, která by měla příští sobotu odletět do USA, kde ji čekají v New Yorku Cincinnati Masters a grandslamové US Open.

Muchová od začátku března trénuje s Davidem Kotyzou, ale kvůli koronavirové pauze ji ostrý turnaj pod jeho vedením teprve čeká. "Cítím posun, na kterém pracujeme úderově i kondičně, a už nějaké části přenáším v zápase na kurt. Pořád je tam mezera, ale jsem ráda, že se něco ukazuje a cítím se dobře," řekla.

Soutěž pokračuje v sobotu, kdy bude hrát dvouhru i Plíšková. Vyvrcholí v neděli a poté bude znám vítěz celé série, kterou zatím vede Černý tým 2:1. Vítězný celek získá šek s částkou a tu věnuje na charitativní účely podle vlastního uvážení.

Závěrečný čtvrtý díl charitativního tenisového turnaje Tipsport Elite Trophy v Praze:

Růžový tým - Černý tým 1:2

Marková - Hindová 6:1, 6:3.
Petkovicová (Něm.) - Muchová 1:6, 3:6.
Petkovicová, Šwiateková (Něm./Pol.) - Karolína Plíšková, Muchová 1:6, 6:7 (4:7).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články