Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Muchová si může zahrát malý Turnaj mistryň. Posunula ji tam výhra Ostapenkové v Lucemburku

V pátek mohla Karolína Muchová smutnit, neboť její povedenou jízdu v Moskvě ukončila v semifinále Anastasia Pavljučekovová. Na turnaji v Lucemburku ale Němka Julia Görgesová nedokázala obhájit titul proti Lotyšce Jeleně Ostapenkové a prohrála 4:6 a 1:6. Dvaadvacetiletá vítězka Rolland Garros získala svůj třetí titul. Výsledek posílá Muchové pozvánku na turnaj Elite Trophy v Číně, který lze považovat za náhradu Turnaje mistryň po hráčky druhého sledu světového žebříčku.

Ostapenková se raduje ve finále turnaje v Lucemburku
zdroj: ČTK/Imago sportfofdienst autor: Gerry Schmidt

Na takzvaný malý Turnaj mistryň české tenistce pomohlo i odhlášení řady hráček. Muchová začínala sezonu na 145. místě světového žebříčku, po semifinálové účasti v Moskvě se poprvé posune do první třicítky.

Görgesová měla šanci jako první tenistka v této sezoně na druhou úspěšnou obhajobu, ale na rozdíl od lednového turnaje v Aucklandu ve finále neuspěla. První set souboje bývalých hráček Top Ten rozhodl jediný brejk, ve druhém Němka přišla o podání hned třikrát. Ostapenková, která do turnaje vstoupila jako 63. hráčka žebříčku, nečelila ve finále jedinému brejkbolu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články