Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Muchová si drží konstantní výkonnost, v Ču-chaji začala skalpem Riskeové

Po titulu v Soulu a semifinále v Moskvě se Karolína Muchová přesunula do čínského Ču-chaje, kde "malý Turnaj mistryň" otevřela vítězstvím 2:6, 6:2, 7:5 nad Alison Riskeovou. O postup ze skupiny B do semifinále se utká s další Američankou Sofií Keninovou. 

Karolína Muchová
zdroj: AP autor: Sarah Stier

Muchová si účast na prestižním měření sil tenistek, které se nekvalifikovaly na Turnaj mistryň v Šen-čenu, zajistila na poslední chvíli díky postupu do semifinále v Moskvě.

Start jí v Ču-chaji nevyšel, ale po prohraném prvním setu dokázala vývoj zápasu otočit. První mečbol proměnila třiadvacetiletá rodačka z Olomouce téměř po dvou hodinách křížným forhendovým prohozem, jejž soupeřka nedokázala vrátit do kurtu.

Wimbledonská čtvrtfinalistka Muchová oplatila Riskeové porážku z letošního turnaje v Hertogenboschi a vzala jí naději na postup. S Keninovou se utká v pátek o první místo ve skupině - dál půjde bez ohledu na skóre vítězka duelu.

První semifinalistkou turnaje se stala jeho nejvýše nasazená hráčka Kiki Bertensová z Nizozemska, jež v rozhodujícím utkání Azalkové skupiny porazila 6:4, 6:3 Ukrajinku Dajanu Jastremskou. Desátá tenistka světového žebříčku, které těsně unikl postup do Šen-čenu, prošla ze skupiny bez ztráty setu.

Tenisový turnaj Elite Trophy v Ču-chaji v Číně (tvrdý povrch):

Skupina B: Muchová (11-ČR) - Riskeová (7-USA) 2:6, 6:2, 7:5.

Skupina C: Keysová (3-USA) - Martičová (5-Chorv.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články