Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Muchová se Šafářovou už v Prostějově buší do míčků. Další hráčky se ale scházejí postupně

Barážové utkání s Kanadou je na programu již tuto neděli, české reprezentantky se však schází velmi zvolna. V Prostějově před duelem Fed Cupu zatím trénovala pouze Karolína Muchová a Lucie Šafářová, další tenistky teprve na Hanou dorazí. Kapitán Petr Pála v tom však problém nevidí.

Karolína Muchová
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Marie Bouzková se na recepci Národního tenisového centra objevila krátce po 13. hodině. Odpoledne dorazila i Markéta Vondroušová a v podvečerním tréninku si vyzkoušela se Šafářovou prostějovskou antuku. Jediná z pětice nominovaných hráček, která po náročném cestování neabsolvovala úvodní trénink, byla deblová specialistka Barbora Krejčíková.

"Neberu to jako komplikaci. Holky jsou z běžného turnajového rytmu zvyklé přijíždět do dějišť různě. Věřím, že v úterý na večeři už tady budeme kompletní," řekl kapitán Petr Pála. Do tréninku zapojil i čtrnáctiletou Lindu Fruhvirtovou. V Prostějově loni získala stříbro na MS do 14 let a v Praze si při turnaji WTA zatrénovala se Samanthou Stosurovou.

"Je to pro mě velká zkušenost hrát s takovými osobnostmi, jako je Lucka Šafářová. Mohu si od ní hodně vzít," řekla sparingpartnerka fedcupového týmu. Baráž se bude hrát pod střechou na antuce, což je povrch, na kterém se teprve rozjíždí sezona. "Každý antukový kurt je trochu jiný, je potřeba si zvyknout i na světelné podmínky," uvedl Pála.

Je nám líto, video expirovalo.
České tenistky už zkouší povrch v Prostějově

Jako první okusila prostějovskou antuku s Šafářovou Muchová. Na tomto povrchu hrála naposledy loni v létě, ale za velkou komplikaci to nepovažuje. "Je to trochu pomalejší, někdy míče jinak skáčou, ale zvyknu si," sdělila hráčka, která by mohla být českou dvojkou. "Nepřemýšlím o tom. Budu se snažit co nejlíp trénovat, nasazení pak určí kapitán," řekla.

Ač má kurt roztahovací střechu, o víkendu se bude hrát pod ní. "Jednak nemusí být stále počasí a jednak bylo nutné dopředu nahlásit na ITF, zda se bude hrát venku, či pod střechou," upřesnil Pála. Vedle zatažené střechy je tak jedinou jistotou, že číslo jedna při losu bude mít Vondroušová. "Záležet bude, jak se budou ostatní holky cítit, jak jim to půjde na trénincích. Podle těchto faktorů rozhodnu, kdo půjde v sobotu na kurt," konstatoval Pála.

V dějišti zápasu je už i kanadský tým. Dorazil v ohlášeném složení, tedy bez letošní komety Biancy Andreescuové i bez wimbledonské finalistky Eugenie Bouchardové. Kanadskou jedničkou tak je 184. hráčka dvouhry Rebecca Marinová, kterou doplňují Gabriela Dabrowská (392.), Leylah Fernandezová (376.) a Sharon Fichmanová, která nefiguruje v žebříčku dvouhry a v deblu je 180.

"Nejvíc znám Dabrowskou, ta proti nám hrála Fed Cup už dříve v Québecu. Až budeme večer kompletní, tak se zeptám holek, kdo koho zná, abych dostal nějaké informace. Nejvíc jich pak stejně získám na tréninku, až je uvidím," uzavřel Pála.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články