Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Muchová se na postup v Soulu nadřela, ale třísetovou bitvu nakonec zvládla

Trvalo to téměř dvě hodiny, ale nakonec z toho postup byl. Karolína Muchová zvládla na úvod turnaje v Soulu třísetovou bitvu s Alison van Uytvanckovou. Třetí nasazená Češka udolala belgickou soupeřku 6:4, 3:6, 6:2 a o postup do čtvrtfinále se utká s Tímeou Babosovou. Maďarka do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace. Naopak Denisa Allertová po prvním zápase končí, když podlehla Kirsten Flipkensové z Belgie 2:6, 5:7.

Karolína Muchová
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Liu Jie

Třiadvacetiletá Muchová, jež se v této sezoně vyšplhala do první padesátky žebříčku WTA, získala úvodní set díky využití jediného brejku, který jí soupeřka nabídla. Ve druhé sadě naopak svoji první šanci proměnila o dva roky starší Belgičanka, Muchová ale obrat nepřipustila. V rozhodujícím setu se rychle ujala vedení a Van Uytvancková už odpovědět nedokázala.

Allertová nezvládla proti Flipkensové úvod a závěr zápasu. V prvním setu Češka rychle prohrávala 0:4, a přestože za stavu 1:5 odvrátila tři setboly, sadu už nezachránila. Ve druhé naopak dlouho držela se soupeřkou krok, v jedenácté hře ale přišla o servis a Belgičanka zápas dopodávala.

Muchová se tak připojila ke Kristýně Plíškové, která si postup do druhého kola zajistila už v pondělí.

Turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo: Muchová (3-ČR) - Van Uytvancková (Belg.) 6:4, 3:6, 6:2, Bogdanová (Rum.) - Hercogová (6-Slovin.) 6:3, 3:6, 6:1, Honová (Austr.) - Buzarnescuová (Rum.) 6:3, 6:4, Potapovová (Rus.) - Han Na-le (Korea) 7:6 (7:4), 6:1, Babosová (Maď.) - Ostapenková (Lot.) 6:3, 6:3, Badosaová (Šp.) - Teichmannová (Švýc.) 6:4, 6:4, Flipkensová (Belg.) - Allertová (ČR) 6:2, 7:5, Tomljanovicová (5-Austr.) - Vögeleová (Švýc.) 6:0, 6:2, Tigová (Rum.) - Koviničová (Č. Hora) 6:4, 3:6, 7:6 (7:3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články