Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Muchová prošla v Dauhá do druhého kola, Siniaková nestačila na Mertensovou

Karolína Muchová na turnaji v Dauhá porazila 6:4 a 6:2 Samanthu Stosurovou z Austrálie a poprvé v sezoně prošla do druhého kola. Naopak Kateřina Siniaková prohrála 4:6 a 2:6 s Elise Mertensovou a v Kataru na úvod končí. Belgickou hráčku čeká nyní česká soupeřka i v následujícím utkání, protože vyzve turnajovou dvojku a předloňskou šampionku Karolínu Plíškovou. Soupeřku už zná také Barbora Strýcová.

Kateřina Siniaková
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

Siniaková ani na pátý pokus v sezoně nepřešla na okruhu WTA ve dvouhře přes první kolo. K nepovedené bilanci jí Mertensová přispěla už podruhé, protože dvaadvacetiletou Češku vyřadila i v lednu na turnaji v Sydney.

Úspěšná kvalifikantka Muchová si s bývalou čtvrtou hráčkou světového žebříčku a vítězkou US Open z roku 2011 poradila za hodinu a 21 minut. Česká tenistka měla původně v prvním kole nastoupit proti Caroline Wozniacké z Dánska, předloňskou finalistku ale na poslední chvíli vyřadila ze hry nemoc.

Do hlavní soutěže se díky tomu dostala Stosurová, která původně v posledním kole kvalifikace nestačila na Annu Blinkovovou. Ruská tenistka si poté v prvním kole nečekaně poradila 7:6 a 6:4 se sedmou nasazenou hráčkou Anastasijou Sevastovovou z Lotyšska a její další soupeřkou bude Barbora Strýcová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články