Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Muchová poskočila v žebříčku o 32 míst, Kvitová drží druhé místo

Dvaadvacetiletá Karolína Muchová po největším úspěchu kariéry poskočila v žebříčku o 32 míst. Premiérová finálová účast na WTA Tour na turnaji v Praze udělala z české naděje šestou nejlepší Češku. Tou nejvýše postavenou zůstala Petra Kvitová, jejíž odstup na druhém místě za Japonkou Naomi Ósakaovou se zvýšil na 316 bodů, neboť minulý týden na pražské antuce neobhajovala loňský titul.

Karolína Muchová
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Tento týden se Kvitová snaží o zopakování triumfu z minulého roku v Madridu, kde hraje téměř celá světová špička včetně české dvojky Karolíny Plíškové, páté hráčky světového žebříčku.

V mužském žebříčku se Tomáš Berdych vrátil do elitní stovky, z níž před dvěma týdny vypadl po 15 letech. I když bývalý wimbledonský finalista kvůli obnoveným problémům se zády už dva měsíce nehraje a vynechává i turnaj v Madridu, polepšil si o pět míst na 99. pozici díky propadu soupeřů. Zároveň se vrátil na pozici české jedničky, neboť Jiří Veselý si o osm příček pohoršil na konec elitní stovky. Na Berdycha ztrácí jediný bod.

Světovou jedničkou je Srb Novak Djokovič s velkým náskokem před Španělem Rafaelem Nadalem a nově Rogerem Federerem. Švýcar, jenž v Madridu po tříleté pauze zahajuje antukovou sezonu, si vyměnil pořadí s Němcem Alexanderem Zverevem. Ten minulý týden neobhájil titul v Mnichově.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články