Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Muchová pokračuje v krasojízdě. V Soulu si zahraje druhé finále na okruhu WTA

Cesta Karolíny Muchové na turnaji v Soulu skončí až v nejzazším možném termínu. V semifinále totiž porazila Číňanku Wang Ja-fan 7:6, 6:4 a postoupila do finále. Po květnovém podniku v pražské Stromovce bude v korejské metropoli usilovat o druhý titul v kariéře. Její nedělní soupeřkou bude Polka Magda Linetteová.

Karolína Muchová na turnaji v Soulu
zdroj: AP autor: Lee Jin-man

Muchová si zajistila postup po dvou hodinách a v pondělním žebříčku WTA si zlepší kariérní maximum, kterým je zatím 43. místo.

Proti Wang Ja-fan neudržela v sedmém gemu prvního setu servis a prohrávala 3:5, ale po následném obratu slavila v tie-breaku 7:5.

Do druhého dějství vstoupila skvěle a vedla už 5:1, nicméně situaci si zkomplikovala. Číňanka totiž odvrátila kvarteto mečbolů a postupně snížila na 4:5. V tu chvíli uklidnil rodačku z Olomouce kouč Miroslav Herzán, který ji nabádal, aby nespěchala. "Počkej si na správný okamžik. Snažíš se to moc urvat. V klidu, máš to tam," řekl jí během přerušení. Po něm zakončila čtvrtfinalistka letošního Wimbledonu utkání čistou hrou.

Muchová se v neděli může stát třetí českou vítězkou turnaje v Soulu. V roce 2005 se radovala z trofeje Nicole Vaidišová a v roce 2014 Karolína Plíšková.

"Měla jsem v plánu hrát agresivně a chodit si pro vítězné míče. Věděla jsem, že je to velmi dobrá hráčka, která se skvěle pohybuje a skoro nekazí. V první sadě hrála výborně a bez chyb," řekla Muchová. "Hrála jsem s ní spoustu dlouhých výměn a to jsem neměla, protože v nich byla lepší. Pak jsem začala chodit častěji na voleje a ukončovala jsem výměny dříve. To se mi vyplatilo," dodala.

Její poslední soupeřka v Koreji Linetteová vydřela postup přes Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou po vítězství dvakrát 7:6.

Česká tenistka bude mít v neděli šanci vrátit Polce těsnou porážku ze čtvrtfinále nového turnaje v Bronxu, jenž se hrál v srpnu jako generálka na US Open. Linetteová tam Muchovou udolala v tie-breaku třetího setu a získala premiérový titul.

Tenisový turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch):

Dvouhra - semifinále: Muchová (3-ČR) - Wang Ja-fan (8-Čína) 7:6 (7:5), 6:4, Linetteová (4-Pol.) - Alexandrovová (2-Rus.) 7:6 (7:5), 7:6 (9:7).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články