Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Muchová otočila utkání s Akugueovou a v Palermu postoupila podruhé v sezoně do čtvrtfinále

Favorizovanou roli druhé nasazené ustála, ale řádně se zapotila. Tenistka Karolína Muchová postoupila na antuce v Palermu při třetím letošním startu na světovém okruhu podruhé do čtvrtfinále. Německou kvalifikantku Nomu Nohaovou Akugueovou zdolala 6:7, 6:2, 6:3. Se soupeřkou z konce druhé stovky žebříčku WTA bojovala více než dvě a půl hodiny.

Karolína Muchová
zdroj: Reuters autor: Clodagh Kilcoyne

Finalistka loňského Roland Garros, která se vrací po takřka desetiměsíční pauze způsobené zraněním zápěstí, do čtvrtfinále postoupila i při svém letošním turnajovém debutu na trávě v Eastbourne. Kvůli problémům s operovaným zápěstím ale ještě před ním odstoupila. Ve Wimbledonu pak vypadla hned v úvodním kole.

O postup do semifinále se sedmadvacetiletá Muchová střetne s australankou Astrou Sharmaovou, která porazila krajanku Ajlu Tomljanovicovou 6:4, 3:6, 6:1.

Tenisový turnaj žen v Palermu (antuka:)

Dvouhra – 1. kolo: E. Andrejevová (Rus.) – Semenistá (Lot.) 6:1, 6:2.

2. kolo: Muchová (2-ČR) – Nohaová Akugueová (Něm.) 6:7 (0:7), 6:2, 6:3, Parryová (4-Fr.) – Teichmannová (Švýc.) 6:2, 6:7 (4:7), 6:2, Beguová (Rum.) – Rusová (Niz.) 6:2, 7:5, Sharmaová - Tomljanovicová (obě Austr.) 6:4, 3:6, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články