Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Muchová je v žebříčku WTA na životním maximu a má jistý "malý Turnaj mistryň"

Účast v semifinále na turnaji v Moskvě znamenala pro Karolínu Muchovou posun na životní maximum v žebříčku WTA. Česká hráčka je v současnosti na 26. místě. Na poslední chvíli si také zajistila start na WTA Elite Trophy, "malém Turnaj mistryň" v Ču-chaji.

Karolína Muchová
zdroj: ČTK/ABACA/AA

Třiadvacetiletá Muchová si na Kremlin Cupu zahrála nejvýznamnější semifinále kariéry a poskočila díky tomu v žebříčku o devět míst. Zároveň jako poslední proklouzla na turnaj v Ču-chaji pro 12 nejlepších hráček sezony, jež se nekvalifikovaly na klasický Turnaj mistryň, který se letos bude hrát poprvé v jiném čínském městě Šen-čenu.

Muchové k účasti na WTA Elite Trophy pomohlo i odhlášení hráček v žebříčku před ní. Startovat v Ču-chaji by mohla i aktuální světová šestnáctka Markéta Vondroušová, jež ale po zářijové operaci zápěstí ukončila sezonu.

Letošní wimbledonská čtvrtfinalistka a vítězka turnaje v Soulu Muchová byla v Ču-chaji nalosována do Kaméliové skupiny k Američankám Sofii Keninové a Alison Riskeové. Turnaj začne v úterý, vítězky čtyř tříčlenných skupin postoupí do semifinále.

Turnaj mistryň v Šen-čenu se bude hrát od neděle, jako světová jednička do něj půjde Australanka Ashleigh Bartyová s náskokem více než tisíc bodů před Karolínou Plíškovou. Další Češka Petra Kvitová je šestá.

Do čela deblového žebříčku se po dvou týdnech vrátila Barbora Strýcová, jež sice v poslední době čtyřhru nehrála, ale na první místo se dostala zásluhou propadu dosavadní jedničky Kristiny Mladenovicové z Francie.

Mužskou světovou jedničkou zůstává Srb Novak Djokovič, ale za dva týdny ho vystřídá v čele Španěl Rafael Nadal. Bývalá jednička Andy Murray z Británie, jenž v neděli v Antverpách po více než dvou a půl letech vyhrál turnaj ATP Tour, se posunul o více než sto míst na 127. pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články