Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Muchová do čtvrtfinále v Římě nepostoupila, prohrála s Badosaovou

Karolína Muchová do čtvrtfinále antukového turnaje v Římě nepostoupila. Španělce Paule Badosaové podlehla po více než třech hodinách 4:6, 7:6, 2:6. Turnaj již pokračuje bez české účasti ve dvouhře.

Je nám líto, video expirovalo.
Muchová prohrála bitvu o čtvrtfinále s Badosaovou

Šestadvacetiletá Muchová se měla s Badosaovou utkat už v pondělí, duel však byl kvůli nepříznivému počasí odložen. Rodačka z Olomouce absolvovala v Římě po duelu s domácí Martinou Trevisanovou další třísetový souboj.

Semifinalistka předloňského Australian Open vstoupila do utkání dobře a díky brejku v šesté hře se ujala vedení 4:2. Následně ale ztratila čtyři hry po sobě a světová pětatřicítka Badosaová získala první set za necelou hodinu.

Česká tenistka však pokračovala v bojovném výkonu. Přestože promarnila ve druhé sadě tři brejky a nedopodávala set za stavu 5:4, ve zkrácené hře už uspěla 7:4. Hráčky bojovaly o druhou sadu 82 minut.

Rozhodující set ve Foro Italico zvládla lépe Badosaová. Hned v úvodu získala vedení 2:0 a později prolomila podání Muchové ještě jednou. Češka si nevypracovala jediný brejkbol a po třech hodinách a pěti minutách duel prohrála.

Do čtvrtfinále postoupil Srb Novak Djokovič, který porazil 6:3 a 6:4 Brita Camerona Norrieho. Obhájce titulu usiluje v Římě o sedmý triumf. Jeho dalším soupeřem bude Dán Holger Rune.

"Začínali jsme brzy, měli jsme jen dvacet minut na rozcvičení, protože předtím pršelo. Každý den se objeví nějaký problém, ale zatím to jde dobře," řekl Djokovič, který si v Římě zahraje čtvrtfinále už 17. rok za sebou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články