Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Mónaco triumfoval v Houstonu a překazil obhajobu Sockovi

Houston - Argentinský tenista Juan Mónaco vyhrál po čtyřech letech opět turnaj v Houstonu. Ve finále porazil obhájce titulu Američana Jacka Socka 3:6, 6:3, 7:5 a připsal si devátý triumf na okruhu ATP v kariéře, na který čekal téměř tři roky. 

Sock prodloužil v úvodu finálového zápasu svou úspěšnou sérii a vyhrál na houstonské antuce sedmnáctý set v řadě. Pak ale přišel obrat argentinského tenisty, který do února půl roku nehrál kvůli zraněnému zápěstí a do turnaje vstupoval jako 148. hráč světového žebříčku. Sock, který je v pořadí ATP pětadvacátý, ale roli papírového favorita nepotvrdil. Od loňského triumfu v Houstonu prohrál i třetí finále, do kterého se probojoval.

Čtyřhru ovládli američtí bratři Bob a Mike Bryanové, kteří ukončili nezvykle dlouhé osmiměsíční čekání na titul. Ve finále zdolali Victora Estrellu z Dominikánské republiky a Santiaga Gonzáleze z Mexika 4:6, 6:3, 10:8. Pro nejúspěšnější deblový pár historie to byl 110. triumf na okruhu ATP.

Americká dvojčata na něj čekala od srpnového vítězství na Masters v Montrealu, od kterého marně útočila na triumf na dvanácti turnajích. "Je to paráda převalit se přes to na číslo 110 po menším půstu. A nemohli jsme si k tomu vybrat lepší místo než Houston, kde jsme zažili tolik úspěchů a máme úžasnou podporu fanoušků," řekl Mike Bryan, který s bratrem ovládl houstonský turnaj již pošesté.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články