Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Moc jsem to soupeřce neztížila, litovala Nosková po vyřazení

Australian Open pokračuje již bez Lindy Noskové, která nezvládla čtvrtfinále proti Ukrajince Dajaně Jastremské. Po prohře 3:6, 4:6 neskrývala zklamání. Nosková se podle svých slov nedokázala do zápasu pořádně dostat.

Linda Nosková
zdroj: Reuters

"Teď ve mně převažují negativní pocity. Jsem smutná. Pravděpodobně si celé tohle působení uvědomím až po pár dnech. Jinak to byl ale skvělý turnaj a pokusím se jít dál," řekla Nosková, která prohrála s o čtyři roky starší Jastremskou za hodinu a dvacet minut. V utkání přišla třikrát o servis a zahrála jen šest vítězných míčů. Ukrajinka jich zaznamenala 19.

"V porovnání s předchozími dny bylo velké horko. Míče létaly velmi rychle a ona také hrála dost rychle. Já jsem naopak měla pocit, že nejsem stoprocentně na kurtu. Možná to bylo i tím, že jsem minulý zápas moc nehrála," uvedla Nosková, která do čtvrtfinále postoupila po skreči jiné Ukrajinky Eliny Svitolinové.

Je nám líto, video expirovalo.
Nosková do semifinále AO nepostoupila, prohrála s Jastremskou

Turnajová devatenáctka v pondělí odstoupila už po třech gamech kvůli zranění zad. "Měla jsem tak dva volné dny. Dnes jsem se od začátku nedokázala dostat hlavou do zápasu. Ona naopak brzy vedla a zápas kontrolovala," doplnila Nosková. "Čekala jsem těžký zápas, ale ani já sama jsem nehrála, co jsem měla. Nedala jsem moc vítězných míčů ani es. Utkání jsem jí moc neztížila," litovala.

Jastremská se stala první ženou od roku 1978, která postoupila na Australian Open z kvalifikace až do semifinále. Na grandslamech se toto naposledy povedlo před třemi lety Britce Emmě Raducanuové. "Zvláště v ženském tenise může být na grandslamech hodně překvapení. Když někdo z nás hraje svůj nejlepší tenis, může řadu dobrých soupeřek porazit. To se povedlo i mně. Někdy máte dobrý den, někdy ne. Dnes jsem nehrála nejlépe, to se stává," řekla Nosková.

Po životním grandslamu by se devatenáctiletá Češka měla posunout v žebříčku WTA na 30. místo. "Stále pracuji na tom, abych udržela stabilitu svých výkonů. Musím být na každý turnaj připravená a být po fyzické a psychické stránce v pohodě," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články