Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Mladí nás v žebříčku brzy vystřídají, tvrdí Djokovič a soustředí se na grandslamy

Nic netrvá věčně a ve sportu už vůbec ne. Veterány, vládnoucí žebříčku světového tenisu, vystřídají mladé pušky, to je podle světové jedničky Novaka Djokoviče jen otázkou času. Zatímco Srb se stejně jako jeho dlouholetí rivalové z "velké trojky", Španěl Rafael Nadal a Švýcar Roger Federer, soustředí hlavně na grandslamy, mladší generace hráčů se čím dál víc prosazuje na ostatních turnajích.

"Je nevyhnutelné, že k tomu dojde. Změna v čele žebříčku se blíží. Jenom nevím, jestli se to stane za měsíc, za rok, nebo jindy," řekl novinářům během turnaje v Římě Djokovič, který v březnu překonal Federerův rekord v počtu týdnů strávených na prvním místě žebříčku (310).

"Jsou tu hráči jako Tsitsipas, Zverev, Berrettini či Rubljov, kteří nás tři už několikrát porazili a sbírají hodně bodů. Na špičku se tlačí i Medveděv, Dominic Thiem už tam několik let patří," prohlásil třiatřicetiletý Djokovič.

"Mně už na žebříčku tolik nezáleží, důležitější jsou grandslamy. V téhle fázi kariéry jsou pro mě prioritou," řekl vítěz osmnácti turnajů velké čtyřky. O rok starší Nadal a o šest let starší Federer vyhráli ještě o dva grandslamy víc.

I proto Djokovič omezil turnajový program a od triumfu na únorovém Australian Open se představil pouze v Monte Carlu a Bělehradě. Před French Open chce kromě Říma absolvovat už jen další turnaj v srbské metropoli.

"Čtyři turnaje před Paříží jsou tak akorát. Zvolna vylepšuji fyzičku i svou hru tak, abych na French Open předvedl to nejlepší," dodal Djokovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články