Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Mladenovicová s Babosovou obhájily ve čtyřhře titul na Roland Garros

Francouzsko-maďarský pár Kristina Mladenovicová, Tímea Babosová obhájil titul na French Open a společně vyhrál počtvrté grandslam. Nasazené dvojky zvládly roli jasných favoritek a přehrály 6:4, 7:5 Američanku Desirae Krawczykovou a Alexu Guarachiovou z Chile. Pro ně bylo naopak finále na pařížské antuce dosavadním maximem na grandslamu.

Kristina Mladenovicová se raduje s Tímeou Babosovou
zdroj: Reuters autor: CHARLES PLATIAU

Mladenovicová s Babosovou v pátek svedly obrovskou semifinálovou bitvu s Češkami Barborou Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou, než je udolaly za dvě a půl hodiny.

Obhajoba pařížského trůnu byla pro sehraný pár mnohem snadnější. Společně přidaly druhou trofej z Roland Garros ke dvěma z Australian Open z letoška a roku 2018. Mladenovicová ještě dobyla Paříž před čtyřmi lety s Caroline Garciaovou.

Staronové šampionky vyhrály čtyři z posledních 11 majorů. Na US Open cítily křivdu poté, co kvůli karanténě francouzské tenistky byly krátce před zápasem druhého kola vyřazeny.

Mladenovicová totiž patřila do skupiny lidí, kteří přišli do kontaktu s Benoitem Pairem, jenž byl před startem turnaje pozitivně testován na koronavirus.

"Přijít o US Open nebylo vůbec snadné, před pár týdny nás vyřadili kvůli mé možné nákaze. Jsem moc ráda, že jsem zase zpátky a můžeme spolu hrát. Fyzicky i emočně jsem po těch dlouhých týdnech strašně unavená a děkuju Tímee, že mě neustále drží nad vodou," řekla Mladenovicová.

"Každý rok prožívám kouzlo tohoto turnaje a vždycky mě to dojímá. Doufám, že za pár měsíců začne další Roland Garros a už bude se všemi diváky, kteří k tomu patří," dodala.

Ve světovém žebříčku Mladenovicová zůstane trojkou a její parťačka čtyřkou za vedoucí Sie Šu-wej z Tchaj-wanu a Barborou Strýcovou. Ty letos v Paříži skončily ve třetím kole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články